Euroeyes Cyclassics: Letný zraz šprintérov v Hamburgu

zdroj: facebook.com/pg/Cyclassics

Hamburgská letná klasika píše svoju históriu od roku 1996. K jej popularite nepochybne prispel Jan Ullrich, ktorý v roku 1997 opantal davy svojim dvojitým víťazstvom na Tour de France a aj na pretekoch v Hamburgu. Cyklistický „boom“ v Nemecku bol na svete.

„Profil EuroEyes CYCLASSICS je primárne zameraný na šprintérov, ale v konečnom dôsledku ich môže vyhrať každý výkonný jazdec a to je presne to, čo preteky potrebujú pre vyváženie kalendára UCI World Tour,“ charakterizuje preteky na oficiálnom webe ich riaditeľ Roland Hofer.

Profil nie je úplná placka, ale menoslov víťazov ostatných ročníkov hovorí jasne – k hlavnému slovu sa dostávajú šprintéri. Hamburg svieti v palmarès Vivianimu, Ewanovi, Greipelovi, Kristoffovi, Degenkolbovi aj Démareovi. V nedeľu 19. augusta to po 216 kilometroch opäť vyzerá na súboj šprintérskych vlakov.

Foto: facebook.com/pg/Cyclassics

Favoriti

Symbolické kormidlo v jednom z najväčších prístavov sveta preberal minulý rok Elia Viviani (:qst:), ešte v drese tímu Sky. Tento rok sa pokúsi o obhajobu odetý v talianskej trikolóre. Majstrovstvá Európy mu nevyšli podľa predstáv, takže hlad po víťazstve bude citeľný.

V úplne novom šate sa predstaví Vivianiho reprezentačný kolega Matteo Trentin (:mts:). Práve jeho dres ozdobia hviezdičky, o ktoré sa bojovalo pred týždňom v daždivom Glasgowe. V Hamburgu je možnosť dažďa aj v nedeľu, ale tak masívne odstúpenia z pretekov ako na európskom šampionáte sa určite neočakávajú.

V štartovej listine by nemali chýbať ďalší bývalí víťazi. Alexander Kristoff (:uae:) neplánuje štart na Vuelte, preto pôjde v Hamburgu rozhodne na výsledok. S rovnakým úmyslom si pripne čísla na dres Francúz Arnaud Démare (FDJ). Malú ochutnávku pred domácou Tour bude chcieť predviesť André Greipel (:lts:).

V predbežnej nominácii tímu Bora – hansgrohe figuruje aj Peter Sagan (BOH). S prihliadnutím na jeho výkon v Glasgowe sa však nemecký tím asi bude spoliehať na famóznu formu Pascala Ackermanna (BOH). Nemecký majster sa už naučil plávať v šprintérskych vodách aj s tými najväčšími rybami.

Na svoju šancu si počkajú aj Sonny Colbrelli (:bmt:), Sacha Modolo (:efd:), John Degenkolb (:tfr:), Danny van Poppel (:lot:) alebo Phil Bauhaus (:sun:).

Trasa

Zdroj: cyclassics-hamburg.de, procyclingstats.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár