Fabio Aru mení farby

zdroj: twitter.com/FabioAru1

Talian Fabio Aru mení farby. Celé leto sa špekulovalo o jeho novom pôsobisku, no jeho budúcnosť je konečne jasná. 27-ročný cyklista sa na 3 roky upísal tímu UAE Abu Dhabi. Stajňa z blízkeho východu buduje veľmi silnú zostavu. Okrem spomínaného Taliana svoj prestup k tímu oznámili Dan Martin (:qst:) a Alexander Kristoff (:kat:). Rodák zo San Gavino Monreale vstúpil do profesionálneho pelotónu v roku 2012 vo farbách Astany a ostal jej verný do konca súčasnej sezóny. Počas svojho pôsobenia v kazažskej stajni vyhral Vueltu v roku 2015 a obsadil dve pódia na Gire 2014 a 2015.

Aru v oficiálnom vyhlásení povedal:

„Som poctený, že UEA tím a jeho sponzori prejavili záujem a vynaložili veľa úsila. Veľmi im ďakujem a dúfam, že naplníme spoločné ciele. Ďakujem všetkým, ktorí mi pomáhali v doterajšej kariére. Bez nich by som nebol, kde som.“

Aruho sezóna bola v roku 2017 poznamenaná zranením a vynechaním Gira, ktoré štartovalo v jeho rodnej Sardínii. Na Tour de France obsadil celkové 5. miesto, keď ovládol dojazd na La Planche des Belles Filles. Na Vuelte skončil celkovo na 13. priečke. Počas kariéry v Astane zdieľal pozíciu lídra s Vincenzom Nibalim. V sezóne 2018 by mal byť líder pre Tour de Fracnce – Dan Martin. Talian by mal byť číslo jedna pre Giro.

Manažér Carlo Saronni povedal:

„V tíme vítame šampióna akým je Fabio Aru. Jeho vlastnosti perfektne sedia do našej filozofie. Máme veľké ambície.“

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár