Fernando Gaviria prekvapivo opustí tím Quick-Step

Prestupy

zdroj: twitter.com/vittorioapparel

Kolumbijský šprintér Fernando Gaviria (:qst:) predčasne opustí svojho súčasného zamestnávateľa, belegický celok Quick-Step Floors. Posilniť by mal rady tímu UAE Team Emirates. 24-ročný Gaviria má pritom zmluvu ešte na ďalšiu sezónu. Quick-Step však výrazne potrebuje znížiť výdavky na ďalší rok a stále nemá hlavného sponzora.

O prestupe informovalo talianske periodikum La Gazzetta dello Sport. Jeden z najlepších šprintérov sveta by tímu UAE výrazne zvýšil šance na úspech v hromadných dojazdoch. V tíme šprintujú hlavne Alexander Kristoff (:uae:). Nór by sa po príchode Kolumbijčana mal viac sústrediť na klasiky, v ktorých má šancu na triumf. Veď na konte má veľké víťazstvá z Miláno – San Remo a Okolo Flámska. Tento rok získal 5 víťazstiev. Najväčšie prišlo v poslednej etape Tour de France. Gaviria dokázal zvíťaziť v tomto roku 9-krát, z toho dvakrát na Tour. Na pretekoch Tirreno-Adriatico sa zranil a zmeškal jarnú časť sezóny. Rodák z La Ceja však patrí k absolútnej svetovej špičke a stal sa symbolom novej generácie šprintérov, ktorá práve nastupuje. Vo svojej stále krátkej kariére stihol získať 34 profesionálnych víťazstiev.

Pravidlá UCI dovoľujú prestúpiť do iných tímov aj v strede kontraktu. V novom drese by mal jazdiť od začiatku novej sezóny. Transfer však musí odobriť špeciálna komisia. Podľa dostupných informácií je Gaviria dohodnutý na plate dva milióny eur za sezónu.

Manažér tímu Quick-Step Floors Patrick Lefevere už predtým dal všetkým jasne najavo, že tím bude pokračovať aj naďalej. Súčasný sponzor Quick-Step Floors bude na druhom mieste a bude nahradený inou spoločnosťou. Podlahárska firma nie je ochotná liať peniaze do tímu aj napriek tomu, že má na konte rekordných 69 víťazstiev v sezóne. Belgičan Lefevere sľúbil, že všetky potrebné informácie ako kompletná súpiska alebo rozpočet budú známe do konca októbra.

V najúspešnejšom tíme roka zostáva ďalší excelentný šprintér Elia Viviani (:qst:), ktorý tento rok nazbieral až 18 víťazstiev. Odchod Gaviriu by mal znamenať viac priestoru pre mladých špurtérov Álvara Josého Hodega (:qst:) a Fabia Jakobsena (:qst:). Táto trojica šprintérov by mala spoločne s Bobom Jungelsom, Philippom Gilbertom, Zdeněkom Štybarom a Julianom Alaphilippom tvoriť kostru tímu. Quick-Step v tomto prestupovom okne prišiel o klasikára Nikiho Terpstru (Direct Energie) a Maxa Schachmanna (BOH).

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár