Francúzsky favorit pretekov sa nepredstaví na Tour de France

Tour de France 2018

zdroj: twitter.com/franceinfo

Tím Groupama-FDJ potvrdil mená jazdcov, ktorí sa predstavia na blížiacich sa pretekoch Tour de France (7. – 29. júla). Thibaut Pinot (FDJ) po zápale pľúc a vyčerpaní z Giro d’Italia vynechá domácu Grand Tour. Kvôli týmto problémom bol 28-ročný jazdec nútený predčasne ukončiť svoje pôsobenie na talianskej Grand Tour, kde predvádzal sympatické výkony a držal sa v prvej trojke.

Francúzsky tím oznámil svoje nové ambície. Najväčšie nádeje budú vkladané do Arnauda Démara (FDJ). Ten by sa mal presadiť v hromadných šprintoch na rovinatých etapách. Náhrada za Pinota bude David Gaudu (FDJ). Tento mladý 21-ročný vrchár už vyhral prestížne mládežnícke preteky Tour de l’Avenir v roku 2016. Vlani presedlal do profesionálneho pelotónu.

Od Pinota sa očakáva, že počas júla sa dá zdravotne do poriadku a zabojuje na španielskej Vuelte. Francúz sa taktiež pokúsi vyhrať Majstrovstvá sveta v Innsbrucku, ktoré budú mať vrchársky profil.

„Som extrémne sklamaný kvôli Tour de France. Najväčšie preteky kalendára boli mojím hlavným cieľom sezóny. Počas Giro d’Italia som bojoval s najlepšími až do konca. Chcel som to napodobniť aj na Tour de France. Cítil som sa toho schopný. Nanešťastie, momentálne nie som konkurencieschopný. Bolo urobené rozhodnutie a aj naďalej mám motiváciu splniť ďalšie ciele,“ vyjadril sa Thibaut Pinot prostredníctvom stanoviska tímu.

Najlepším výsledkom Pinota na domácich pretekoch je tretie miesto z roku 2014. Na Tour štartuje od roku 2012. V rokoch 2016 a 2017 závod nedokončil.

Zdroj: cyclingnews

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár