Froome bude debutovať na Ruta del Sol

zdroj: twitter.com/teamsky

Chris Froome (:sky:) bude debutovať v roku 2018 na menších pretekoch Ruta del Sol. Včera to na svojich stránkach potvrdila samotná britská stajňa. Rodák z Nairobi sa naposledy na tomto podniku predstavil v roku 2015, keď ovládol celkové poradie a jednu z etáp.

„Január som tvrdo odtrénoval. Bolo skvelé byť znova na bicykli a najazdiť nejaké kilometre. Je to už pár rokov čo som štartoval na Ruta del Sol. Tieto preteky mám rád a preto sa teším,“ povedal Froome.

Podľa účtu na strave najazdil Brit v januári vyše 5 000 kilometrov. Denník Gazetta dello Sport informoval už skôr, že sa víťaz Tour a Vuelty z roku 2017 predstaví v Španielsku, no jeho tím otáľal. Dôvodom je salbutamolová aféra, keď na Vuelte 2017 našli komisári UCI v krvi Frooma až dvojnásobne vyššiu dávku. Celá kauza je v štádiu riešenia.

Na margo aféry povedal:

„Som si istý, že sa dostaneme k podstate veci. Tvrdo pracujeme, aby sa všetko vyjasnilo. Samozrejme chápem koľko nejasností tento problém priniesol a viem, že si novinári prišli na svoje. Dúfam, že všetci chápu, že je to v procese riešenia a nemôžem povedať všetky podrobnosti. Nikto nie je viac naklonený k rýchlemu vyriešeniu ako ja.“

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár