Froome nemusí štartovať na Tour de France kvôli nevyriešenej dopingovej kauze.

Tour de France 2018

zdroj: twitter.com/cyclingtips/

Britskému cyklistovi Chrisovi Froomeovi (:sky:) sa možno nepodarí obhájiť titul z Tour de France. Ak sa do začiatku pretekov neobjasní jeho dopingová kauza, vo Francúzsku nebude štartovať.

Zákaz je mu ochotný dať organizátor Tour, spoločnosť ASO. Štvornásobnému víťazovi žltého dresu bolo nájdené nepovolené množstvo látky proti astme. Vzorka bola zachytená na minuloročnej Vuelte, ktorú Froome vyhral. Britský jazdec odmieta všetky pochybnosti a naďalej pokračuje v sezóne. Tím vedcov a právnikov stále pracujú na vysvetlení tejto nepríjemnej záležitosti.

Jazdec tímu Sky v stredu potvrdil, že sa objaví na pretekoch Tour of the Alps. Bude to pre neho generálna skúška pred jedným z jeho hlavných cieľov sezóny – Giro d’Italia. Talianski organizátori už pred časom povedali, že nie je v ich možnostiach zabrániť Froomeovi štartovať. Prezidnet UCI David Lappartient sa vyjadril, že prípad nebude pred štartom Gira vyriešený. Froome má podľa práv cyklistickej únie právo zúčastňovať sa pretekov, keďže definitívne rozhodnutie v prípade ešte nepadlo.

Francúzska spoločnosť ASO sa údajne vyjadrila, že chce mať kontrolu nad jazdcami, ktorí štartujú na Tour. Nemá záujem nechať štartovať jazdcov, ktorí majú za sebou možnú dopingovú minulosť. ASO sa taktiež nebojí prípadných právnych krokov zo strany Sky. Predpisy francúzskej firmy dovoľujú dopomáhať si vlastnými prostriedkami  v prospech pozitívneho obrazu pretekov. Podľa ďalších pravidiel UCI je taktiež možné vylúčiť Froomea z cyklistickej sezóny, ale prezident o to nestojí.

zdroj: news.com.au ; informáciu o vyjadreniach ASO priniesla Press Association Sport

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár