Froome sa chce na Vuelte poučiť zo svojich chýb

Vuelta a España

zdroj: /twitter.com/RacingPostSport

Chris Froome (:sky:) má vážny záujem o získanie červeného dresu za celkové poradie na posledných Grand Tour pretekoch sezóny. Pri svojich piatich účastiach na španielskom podniku skončil štyrikrát v prvej desiatke, raz nedokončil, no nikdy nenosil „maillot rojo“ až do poslednej etapy. Tento rok sa okrem víťazstva snaží aj o získanie slávneho double Tour – Vuelta, ktoré naposledy získal Francúz Hinault ešte v roku 1978.

Vo včerajšej etape 32-ročný Brit vystúpil z hlavného balíka aby získal dvojsekundový bonus na šprintérskej prémii. V etape skončil tretí, kde opäť získal nejaké tie sekundy a priebežne vedie celé preteky.

„Vedel som, že to dnes bude tesné. Preto som chcel získať prémiové sekundy na prémii a vo finiši,“ povedal Froome po tom, čo zistil, že vedie klasifikáciu.

Rodák z Nairobi sa odlepil v pravý čas, keď každý takticky vyčkával a získal body za druhé miesto za svojím tímovým klegom Diegom Rosom.

Froome sa pozrel do minulosti, kde by sa mu prémie zišli: „Keď si spomeniem na Vueltu z roku 2011, kde som skončil na druhom mieste so stratou 13 sekúnd, môžem povedať, že som ju prehral kvôli bonusovým sekundám. Odvtedy sa snažím bojovať o každý možnný čas, pretože viem, že Vuelta je veľmi tesný a nepredvídateľný pretek. Takéto drobnosti môžu rozhodnúť o generálnej klasifikácii.“

Víťaz Tour de France vedie Vueltu s náskokom dvoch sekúnd pred Davidom De La Cruzom (:qst:), Nicolasom Rochem (:bmc:) a Tejayom van Garderenom (:bmc:). Víťaž tretej etapy, Nibali (:bmt:) je piaty a desať sekúnd za prvým miestom.

„Je dobrý pocit byť v červenom po šiestich rokoch bojovania, ale ako som hovoril, snažím sa byť ostražitý. Ostatní favoriti si držia tesný časový odstup. Esteban Chaves (:ors:) bol dnes dobrý, pretože bol jediný, kto ma nasledoval, keď som prechádzal to posledné stúpanie. Taktiež si myslím, že Vincenzo Nibali sa sústredil na Vueltu. Bude to pretek, kde sa každá sekunda bude počítať.“ pokračoval Froome.

Froome taktiež naznačil, že s tímom chceli vidieť, ako sú na tom hlavní rivali po Tour de France. Vyzdvihol prácu svojho tímu, kde Taliani Puccio, Moscon a Rosa udávali tempo pelotónu. Španiel Nieve, ktorý prestúpi do Orica-Scott pomohol štvornásobnému víťazovi Tour až do cieľa.

 

zdroj: cyclingweekly.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár