Froomovi sa dostalo v úvodnej etape Rute del Sol podpory od ostatných jazdcov

zdroj: twitter.com/chrisfroome

Froome z Tímu Sky poďakoval za podporu, ktorú získal od ostatných jazdcov v pelotóne po prvom zvládnutom dni pretekov Rute del Sol. Do cieľa dorazil bezpečne za víťazom Thomasom Boudatom z Direct Energie.

Pozornosť si získal pozitívnymi dopingovými testami                                

Pred štartom v Mijas sa Brit stal stredobodom pozornosti novinárov, pretože ešte v decembri 2017 sa objavili nepriaznivé výsledky jeho dopingových testov. Dopingová kontrola sa konala v rámci pretekov Vuelta a España. Počas nich mu malo byť zistené dvojnásobné množstvo salbutamolu. Najmä kvôli tomu boli na jeho výkon zvedaví všetci: fanúšikovia, novinári, stávkové kancelárie i súperi.

Novinárom poskytol len krátke rozhovory                                                                

Froome do cieľa dorazil v strede súťažiacej skupiny. Po ukončení pretekov sa rýchlo presunul do svojho tímového autobusu. Neskôr poskytol novinárom veľmi krátke rozhovory a dovolil množstvu svojich fanúšikov, ktorí doslova obkľúčili vozidlá Tímu Sky, aby sa s ním odfotili. Potom sa pobral do hotela, kde bol ubytovaný.

Atmosféru v Španielsku hodnotí pozitívne                                                                

Froome reportérom povedal, že sú to prvé preteky v takej zostave, v akej tím bude aj na Giro. Podľa neho je pre tím prospešné, aby v rovnakom zložení súťažili už teraz a vzájomne si na seba zvykli. On sám je rád, že znova môže pretekať. Na otázku, ako hodnotí atmosféru pretekov a náladu fanúšikov, ktorí na jazdcov čakajú na okraji trate odpovedal, že jazdiť v Španielsku je preňho vždy obrovská radosť. Ako sa mu to už aj v minulosti potvrdilo, v Španielsku je atmosféra zakaždým príjemná a priateľská, a to mu pomáha naladiť sa na tú správnu vlnu.

Tím Sky nechal priestor ostatným                                                                                

Po dopingovom škandále bol Froomeov tím opatrný. Pôvodne mali v pláne preteky ovládnuť, no nakoniec manažéri tímu zvolili možnosť nechať iné tímy, napríklad Astanu či Lotto Soudal, prevziať kontrolu nad vedením pelotónu a sústrediť sa na Granadu. Brtiská stajňa nakoniec berie celkové druhé miesto zásluhou Wouta Poelsa (:sky:). Ich hlavná hviezda Froome skončil na 10. mieste. Celkové prvenstvo z pretekov si odnáša Tim Wellens (:lts:).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár