Gent – Wevelgem: Fantastický Sagan nedal konkurencii šancu!

Gent – Wevelgem

zdroj: sporza.be

Senzačné preteky má za sebou Peter Sagan (:tcs:). Prvýkrát sa tešil z víťazstva v dúhovom drese majstra sveta. Dnes zvládol únik i takticky parádne záverečný špurt. Na druhom mieste dorazil Sep Vanmarcke (:lot:). Bronzovú priečku obsadil Viacheslav Zuznetsov (:kat:).

Rozhodujúci moment

Približne 33 km pred cieľom zaútočila štvorica jazdcov. V silnej skupine bol náš Peter Sagan, Cancellara, Kuznetsov a Vanmarcke. Presne ako v piatok ťahala pelotón stajňa Etixxu. Tá mala na čele až 6 jazdcov. Približne 20 km pred cieľom mala skupinka na čele náskok 36 sekúnd. Na značke 10 km do cieľa malo vedúce kvarteto náskok 38 sekúnd. Do posledného kilometra šla štvorica so 45-sekundovým náskokom a bolo jasné, kto si to rozdá o víťazstvo. V posledných metroch sa neskutočne taktizovalo. Kuznetsov to ako prvý nevydržal a pustil sa do špurtu, Peter sa za ním nádherne vyviezol a „poľahky“ ho prekonal.

Záverečný kilometer:

Pivo v bare

Pred pretekmi sa stala vtipná situácia. Peter Sagan a Erik Baška si potrebovali pred štartom odskočiť, no tímový autobus bol príliš ďaleko. Obaja cyklisti si tak odskočili do neďalekého baru. Medzičasom ich pred podnikom čakalo vyše 100 ľudí. Majiteľ baru sľúbil chalanom pivo zdarma ak sa vrátia i večer.

Výsledky Gent – Wevelgem:

1.Peter Sagan (Svk):tcs:
2.Sep Vanmarcke (Bel):lot:
3.Viacheslav Zuznetsov (Rus):kat:
4.Fabian Cancellara (Swi):iam:
5.Arnaud Demare (Fra)FDJ
6. Fernando Gaviria (Col):eqs:
7. Jurgen Roelandts (Bel):lts:
8. Jacopo Guarnieri (Ita):kat:
9. Greg Van Avermaet (Bel):bmc:
10. Michael Morkov (Den):kat:

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár