Gent – Wevelgem: Van Avermaet zavŕšil hetrik. Sagan tretí, no doplatil na svoje meno

Gent – Wevelgem
Avermaet

zdroj: twitter.com/BMCProTeam

Dnes sa konala ďalšia belgická klasika s názvom Gent – Wevelgem. Belgičan Van Avermaet (:bmc:) sa zapísal do histórie, keď ovládol trojicu klasík vo Flandrách. Zlom pretekov prišiel na Kemmelbergu, kedy sa oddelila silná skupina. Skvelý výsledok má za sebou Jens Keukeleire (:ors:). Ten obsadil druhú priečku, keď nestačil v šprinte na skúsenejšieho Belgičana. Tretie miesto obsadil náš reprezentant Peter Sagan (BOH). Bronzová priečka však mala príchuť frustrácie. Juraj Sagan (BOH) dnes obsadil veľmi pekné 14. miesto, Michael Kolář (BOH) preteky nedokončil.

Rozhodujúci moment

Najdôležitejší moment prišiel už tradične na jednom z posledných stúpaní – Kemmelberg. Na ňom pritopil do kotla Van Avermaet (:bmc:) a oddelil silnú päťku od zbytku pelotónu. V pätici jazdcov bol okrem Belgičana Andersen (:sun:), Sagan (BOH), Keukeleire (:ors:) a Terpstra (:qst:). Približne 25 kilometrov pred cieľom nastúpila dvojica Belgičanov. Kľúčovu rolu v tomto ataku zohrala Terpstrova neochota. Holanďan sa spoliehal na Sagana, že bude doťahovať útok. Atak belgickej dvojice tak bol úspšený a rozdali si to medzi sebou o titul. Súboj o tretie miesto zvládol poľahky náš reprezentant.

Sagan po dojazde

„Chcel by som vedieť čo presne Terpstra chcel. Nie som jeho tímový kolega, aby som ho ťahal. Nie som naštvaný, no frustrovaný. Mám teraz obrovskú motiváciu.“

Záver

Pódium

Výsledky

1.Greg Van Avermaet (Bel):bmc:05:39:05
2.Jens Keukeleire (Bel):ors:
3.Peter Sagan (Svk)BOH00:00:06
4.Niki Terpstra (Ned):qst:
5.John Degenkolb (Ger):tfr:
6.Tom Boonen (Bel):qst:
7.Jens Debusschere (Bel):lts:
8.Michael Matthews (Aus):sun:
9.Fernando Gaviria (Col):qst:
10.Sacha Modolo (Ita):uae:




zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár