George Bennett je majstrom Nového Zélandu

George Bennett

zdroj: twitter.com/JumboVismaRoad

George Bennett (:tjb:) vyhral majstrovstvá Nového Zélandu v cestnej cyklistike. Po viac ako desiatich rokoch skúšania sa najlepší vrchár z ostrovnej krajiny stal národným šampiónom. V rokoch 2013 a 2020 bral iba striebornú priečku. Dres s motívom striebornej paprade bude 30-ročný jazdec reprezentovať na najväčších podujatiach sveta. Bennett sa stal jedným z najdôležitejších pomocníkov v tíme okolo Primoža Rogliča, pričom holandská zostava Jumbo-Visma mu sľúbila líderskú rolu na Giro d’Italia.

Na trase dlhej 174,4 kilometra bol Bennett veľmi aktívny a neustále útočil. Sólo útokom 8 km pred koncom sa mu podarilo nasadiť v cieli manko 1:50 Michaelovi Torcklerovi a Ryanovi Christensenovi. Druhý na trati bol Škót Mark Stewart, ktorý prišiel na Nový Zéland za priateľkou, ale kvôli silnej karanténe sa nemohol vrátiť naspäť do Európy. Dostal tak výnimku na pretekanie.

George Bennett

„Niekoľkokrát som na kopci útočil, ale mal som pocit, že viacerí sú lepší. Ostal som pokojný. Pokračoval som, až kým so mnou nikto nestíhal. O tento titul som sa snažil už desať rokov a nosiť dres vo World Tour bude výnimočné. Som hrdý na to, že budem môcť reprezentovať Nový Zéland v Európe,“ povedal Bennett podľa stránky svojho tímu.

Bennett sa odplatil za časovku

Pred dvomi dňami sa konali majstrovstvá Nového Zélandu v časovke. Tam Bennett nestačil iba o jednu sekundu na víťaza, ktorým bol Aaron Gate (Black Spoke Pro Cycling Academy).

Team Jumbo-Visma si robí základňu na južnej pologuli. V časovke mužov U23 opäť vyhral jeden z najväčších talentov Oceánie – Finn Fisher-Black. Devätnásťročný pretekár zatiaľ háji farby mládežnického tímu Jumbo, ale ak jeho krivka výkonnosti bude naďalej stúpať, miesto sa na neho dostane aj v elitnom tíme.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár