Geraint Thomas je mimoriadne frustrovaný. Michael Woods si neverí

Okolo Romandie 2021
Michael Woods Geraint Thomas 4. etapa Okolo Romandie 2021

zdroj: twitter.com/TeamIsraelSUN

Michael Woods (:isn:) vyhral kráľovskú 4. etapu Okolo Romandie 2021 a vedie celkové poradie. Tretí Geraint Thomas (:ins:) išiel do cieľa na stúpaní s Kanaďanom, ale tridsať metrov pred cieľom sa mu vyšmykla ruka z riadidiel a na mokrej vozovke spadol.Druhý skončil Ben O’Connor (ACT).

V celkovom poradí stráca Brit na Woodsa 11 sekúnd. Je stále v najlepšej pozícii pred záverečnou časovkou.

„Nemal som žiaden cit v ruke. Snažil som sa zmeniť prevod, ale namiesto toho som stratil kontrolu,“ vysvetľuje Geraint Thomas po etape. „Je to veľmi frustrujúce. Mohol som ostať v rovnakom prevode a dojsť si po isté druhé miesto, ale takto sa položiť…“

Geraint Thomas chcel konečne vyhrať

Thomas je papierovo oveľa lepším časovkárom ako Woods. V úvodnom prológu bol druhý. Zjavne má vynikajúcu formu, ktorú ukázal v 4. etape. Woods zaútočil tri kilometre pred cieľom, ale 34-ročný Thomas si ho pohodlne doskočil.

„Nič mi nie je, nič som si nezranil. Je to skôr frustrácia po mimoriadne ťažkom dni. Stratiť čas takýmto spôsobom je zdrvujúce. Stále je o čo hrať, ale…chcel som dnes vyhrať etapu, vyhrať niečo.,“ ratuje Thomas.

Posledné preteky, ktoré vyhral, boli Tour de France ešte v roku 2018. V nedeľu má šancu to napraviť.

„V časovke sa pokúsim dohnať stratený čas. Potrebujem sprchu, potrebujem si sadnúť a prestať to prežívať emocinálne a myslieť na poslednú etapu“ uzavrel Thomas.

Michael Woods by chcel získať žltý dres inak

34-ročný Kanaďan vyzeral neohrozene. Veril si aj na záverečný šprint dvojice s Thomas, v ktorom bol favoritom. Získal druhé víťazstvo v sezóne. Prvýkrát sa radoval v etape na Tour Du Var.

„V posledných týždňoch som bol blízko k víťazstvu a cítil som, že veľký triumf je na ceste. Dnešok to naplnil, som na seba veľmi hrdý,“ povedal Woods po etape.

Stúpanie Thyon 2000 malo parametre porovnateľné so slávnym Passo dello Stelvio – 21,5 km a priemerom 7,5%. V prvej časti etapy mal náskok únik s Magnusom Cortom (:efn:). Dán ale v strede stúpania narazil na svoje limity.

Puncheur Woods hovorí pripomína: „Dlhé, 20-kilometrové stúpania nie sú mojou najväčšou zbraňou, ale zlepšil som sa v nich. Cítil som sa veľmi dobre. Musel som zaútočiť. Počasie určite zohralo veľkú úlohu. Nemám rád chlad a dážď, ale väčšinou som v takýchto podmienkach dobrý. Momentálne mi je strašná zima.“

Woods čakal až do poslednej zákruty za Thomasom. Predbehol ho. Keď sa mal zo sedla na posledný nástup postaviť Thomas, skĺzla mu pravá ruka a spadol.

„Nechcel som získať žltý dres takýmto spôsobom, nechcel som, aby Geraint spadol. Ale je super, že vediem preteky,“ priznáva bývalý bežec Woods.

Na celkový triumf si jazdec Israel Start-Up Nation realisticky neverí: „Nemám dostatočný náskok. Geraint aj Richie Porte sú oveľa lepší v časovke. Len si užijem dres a snáď budem v časovke obstojný.“

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár