Geraint Thomas predsa len zostáva v tíme Sky

Prestupy

Víťaz tohtoročnej Tour de France, Geraint Thomas (:sky:), predĺžil zmluvu so svojím súčasným zamestnávateľom do roku 2021. Britský tím Sky to oznámil v nedeľu doobedu na pretekoch Okolo Británie.

„Som veľmi spokojný s tým, že sa to vyriešilo. A som potešený, že zostanem s tímom. Pre mňa a pre tím Sky to bolo skvelá cesta a samozrejme, posledné mesiace boli šialené. Funguje mi to tu veľmi dobre a som zvedavý na to, čo ma čaká,“ povedal 32-ročný Brit.

„Je to jedna veľká šťastná rodina, aspoň tak vnímam môj vzťah s tímom. Takže som nemohol byť viac potešený. S tímom sa cítim ako doma. Poznám Davea (Brailsforda), Roda (Ellingwortha) a Frana (Millera) už dlho, od mojich 17 rokov. Takže je skvelé, že pokračujem v práci s týmito ľuďmi a zvyškom tímu,“ upresnil rodák s Cardiffu vo Walese.

Jazdec je v tíme Sky od roku 2010. Po víťaznom Tour de France sa skloňoval prestup do nového tímu BMC, ktorý odkúpila poľská spoločnosť CCC. Geraint Thomas má na konte 21 profesionálnych víťazstviev na ceste. Okrem Tour vyhral prestížne etapové preteky Paríž – Nice v roku 2016, Critérium du Dauphiné v tejto sezóne alebo Volta ao Algarve em Bicicleta v rokoch 2015 a 2016. Taktiež má na konte víťazstvo z jarnej kockovanej klasiky E3 Harelbeke z roku 2015.

Thomas je taktiež výborný na dráhe. Na velodróme dokázal získať dve olympijské medaily v tímových bodovacích pretekoch a v rovnakej disciplíne sa stal trojnásobným majstrom sveta.

Zdroj: cyclingnews

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár