Geraint Thomas sa stavia Froomovi do cesty, má v pláne obhájiť žltý dres

zdroj: twitter.com/TRENDINGHITS1

Víťaz 105. ročníka pretekov Tour de France Geraint Thomas (:sky:) si pred novou sezónou dáva vysoký cieľ. V najnovšom rozhovore pre BBC povedal, že v nadchádzajúcej sezóne sa pokúsi obhájiť titul z najslávnejších cyklistických pretekov. Nastala by tak totožná situácia ako v tomto roku – boj o líderstvo v tíme Sky s Chrisom Froomom (:sky:). Ten má v pláne dorovnať rekord piatich žltých dresov.

32-ročný Thomas sa po rôznych oslavách, rozhovoroch a oceneniach dostáva opäť do tréningového režimu. Čoskoro sa zúčastní prvého zimného sústredenia tímu Sky na španielskom ostrove Mallorca. Až tam sa definitívne rozhodne o ambíciách tímu v sezóne 2019. Tými by, prirodzene, mali byť víťazstvá na všetkých troch pretekoch Grand Tour s jazdcami Froomom, Thomasom alebo Eganom Bernalom. Avšak na galavečeri BBC Cymru Wales Personality of the Year sa Thomas vyjadril, že má v pláne postaviť sa na štart Tour. Rodák z Cardiffu taktiež neplánuje účasť na Giro d’Italia. V Taliansku v roku 2017 mal poriadnu dávku smoly a z boja o ružový dres predčasne vypadol.

„Viem, že tam mám nedokončené veci [na Giro d’Italia], ale na ďalší rok to nebude vhodné. Na Tour budem mať  na drese číslo jedna a bolo by nevhodné nebyť tam v najlepšej forme. Ale jednoducho si potrebujem s Timom Kerrisonom [trénerom tímu Sky] sadnúť a všetko premyslieť,“ vyjadril sa víťaz ankety športovej osobnosti Walesu.

Tieto plány by ho mohli postaviť do role, kde bude opäť musieť súťažiť o tímovú podporu s Chrisom Froomom.

„Nie som si istý, či obidvaja chceme ísť na Tour na 100 percent. Avšak, ak jazdíme obidvaja súčasne, vieme zajazdiť dobrý výsledok. Tak ako minulý rok. Pokiaľ nezávodime proti sebe, máme svoje ambície a to funguje fajn aj počas tréningu, pretože sa tlačíme k lepším výkonom.
Samozrejme, Froome túži prísť na Tour a získať piaty titul, čím by vyrovnal rekord,“
pokračoval víťaz dvoch etáp na tohtoročnej „Starej Dámy“.

Očakáva sa, že Thomas sa vráti na súťažné cesty vo februári, možno aj s intenzívnejším tréningom za účelom vrátiť sa do tempa: „Trénujem už dva týždne a začínam sa opäť cítiť ako cyklista.
Prvý týždeň bol náročný, ale je dobré sa do toho vrátiť, vytvoriť si nejakú rutinu a dodržiavať stravovací režim. Som asi tak tri týždne pozadu, je to drina, no verím, že sa to rýchlo dobehnem.“

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár