Gilbert nerozumie rozhodnutiu Quick Stepu. Tím ho neposlal na Tour

Tour de France 2019

zdroj: twitter.com/cyclecollective

Víťaz Paríž – Roubaix Philippe Gilbert (:qst:) sa nedostal do výberu svojho tímu na preteky Tour de France. Deceuninck – Quick Step to Belgičanovi oznámil v pondelok večer prostredníctvom športového riaditeľa Toma Steelsa.

Rozhodnutiu nerozumie, keďže si myslí, že je dobre pripravený a má dobrú formu. Potvrdil to aj na včerajšom závode Halle Ingooigem tretím miestom.

Philippe Gilbert:

„Som veľmi sklamaný. Rozhodnutie je nezrozumiteľné. Pracoval som tvrdo na tom, aby som išiel na Tour, naozaj som chcel jazdiť Tour, lebo začína v Bruseli a minulý rok som musel odstúpiť kvôli pádu.“

„Rozhodnutie mi bolo proste dané, to nie je pekné, ale je to súčasť športu.“

V Belgickej stajni sa to so získavaním novej zmluvy začína dramatizovať. 36-ročný Valón ju má platnú do konca tejto sezóny. Miesto neho dal celok na Tour prednosť mladým tváram tímu.

Na Tour de France sa predstavia: Julian AlaphilippeElia VivianiYves LampaertKasper AsgreenMax RichezeDries Devenyns a Michael Mørkøv. Tím chce útočiť na etapové triumfy s Vivianim a jeho vláčikom, bodkovaný dres s Alaphilippom a celkové poradie s Masom a pomocníkom Devenynsom. Lampaert vyváži silu na rovinkách. Asgreen je perspektíva tímu, keďže momentálne zažíva prelomový rok. Taktiež môže pomôcť v tímovej časovke. Pre Gilberta tak miesto kvôli počtu cieľov neostalo.

Práve Alaphilippovi a jeho novej zmluve bola daná najväčšia vážnosť, keďže ide o najlepšieho jazdca tejto sezóny. Svoj pobyt nedávno predĺžil aj Zdeněk Štybar. Šéf tímu Patrick Lefevere sa netají tým, že pravidelne bojuje s rozpočtom, ktorý pre najlepšiu stajňu sveta nie je dostatočný. Je tak na mieste sa opýtať, či budúcnosť Gilberta patrí Deceuninck – Quick Step. Hlasy z belgických denníkov hovoria, že päťnásobnému víťazovi monumentov nebola daná nová zmluva aj napriek famóznemu víťazstvu v Roubaix či stabilným výkonom počas celej sezóny. Kontrakt nebol daný ani šprintérovi Vivianimu.

„Môj kontrakt sa mi končí. V nasledujúcich týždňoch bude o mojej budúcnosti všetko jasné. Tento krok jednoznačne zohrá úlohu v mojom rozhodovaní. To dáva zmysel. Vždy som si vyberal tím podľa športových kritérií. Preto som vyhral toľko pretekov. Chcel by som ešte pretekať počas ďalších dvoch rokov. Množstvo manažérov mi v stredu volalo. O budúcnosť sa nebojím,“ hovorí Gilbert.

Jeho najväčším ostávajúcim kariérnym cieľom je podľa všetkého vyhrať Miláno – San Remo, keďže ide o poslednú monumentálnu klasiku, ktorú nevyhral. O jeho úspešnom prestupe do Quick Stepu a cestou za absolútnou klasikárskou všestrannosťou si môžete prečítať v našom článku.

Prestup do Lotto-Soudal?

Belgičan by sa mohol vrátiť do štruktúr Lotto-Soudal, za ktoré jazdil tri sezóny od roku 2009. Išlo o mimoriadne úspešné spojenie, keďže v drese Omega Pharma-Lotto vyhral belgické šampionáty, Strade Bianche, Liege – Bastogne – Liege, Amstel Gold Race alebo Valónsky šíp.

Záujem potvrdil aj manažér tímu John Lelangue, s ktorým má Gilbert spoločnú minulosť v tíme BMC. Informácie získal flámsky denník Nieuwsblad. Prestup do Lotto by dával zmysel aj pre tím samotný, keďže je takmer isté, že ich klasikár Tiesj Benoot mení pôsobisko. Gilbert môže priniesť skúsenosti, ale aj podobné zameranie ako mladý Belgičan, čiže špecializáciu na kocky a prudké stúpania jarných klasík.

Inými možnosťami sú pre Gilberta okrem predĺženia v Quick Stepu tímy FDJ alebo Cofidis, o ktorých sa taktiež dosť špekuluje. Viac sa dozvieme až o pár týždňov, prestupové obdobie začína 1. augusta.

Zdroj: cyclingnews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár