Roglič pokoril Giro dell’Emilia 2021

Primož Roglič 7. etapa Paríž - Nice 2021

zdroj: © A.S.O./Fabien Boukla

Giro dell’Emilia 2021 ovládol víťaz z roku 2019 – Primož Roglič (:tjb:). V závere mal najviac síl a zachytil nástup Remca Evenepoela (:dqt:). V koncovke mu nestačil ani Belgičanov tímový kolega Almeida. Tretí skončil Michael Woods (:isn:).

Na štartové pole dnes bolo pripravených necelých 195 kilometrov. 104. ročník prilákal do Talianska veľké mená. Na štarte boli Remco Evenepoel (:dqt:), Primož Roglič (:tjb:), Tadej Pogačar (:uae:), Adam Yates (:ins:), Davide Gaudu (FDJ), Michael Woods (:isn:) či Alecandr Vlasov (AST). Začiatok bol v Casalecchio di Reno, cieľový dojazd bol na stúpaní San Luca v Boloni.

Profil Giro dell’Emilia 2021

Únik dňa

Únik dňa sa vypracoval po 15 kilometroch pretekania. Naskočili tam Natnael  Tesfatsion (Androni Giocattoli – Sidermec), Andrea Garoiso (Bardiani-CSF-Faizanè), Giovanni Carboni (Bardiani-CSF-Faizanè), Davide Bais (EOLO-Kometa), Joab Schneiter (Vini Zabù), Lorenzo Milesi (Beltrami TSA – Tre Colli ), Matteo Baseggio (General Store Essegibi F.lli Curia), Paul Wright (Mg.k Vis VPM) a Filippo Dignani (Work Service Marchiol Vega).



Náskok však nebol veľký a šanca na úspech bola minimálna. Osud skupiny bol nenávratne spečatený po 150 kilometroch. Do čela sa drali jazdci Quick-Stepu a Jumbo-Visma. Pred koncovkou sa vytvorila veľmi silná skupina. Boli tam Roglič (:tjb:), Evenepoel (:dqt:), Almeida (:dqt:), Woods (:isn:), Vingegaard (:tjb:) a Adam Yates (:ins:).

Záver

Do posledných desiatich kilometrov vstupovala skupinka okolo Rogliča (:tjb:) s minútou na hlavnú skupinu. Pri predposlednom stúpaní na San Luca odpadal Dan Martin (:isn:). Veľmi aktívny bol Remco Evenepoel (:dqt:), mal dostatok síl a neustále testoval súperov. V cieľovom dojazde bola pätica jazdcov pokope, výhodu mal Quick-Step. Ten tam mal dvojicu Almeida – Evenepoel. Druhý menovaný ale strácal a v boji o prvenstvo ostala štvorica jazdcov. Evenepoel však zabojoval a dotiahol sa, následne nastúpil. Roglič (:tjb:) však bol pripravený a zachytil nástup. Zbytok bola už len exhibícia v podaní Slovinca.

Výsledky Giro dell’Emilia 2021

1 ROGLIČ PrimožTeam Jumbo-Visma5:00:00
2 ALMEIDA JoãoDeceuninck – Quick Step0:00
3 WOODS MichaelIsrael Start-Up Nation0:00
4 YATES AdamINEOS Grenadiers0:00
5 EVENEPOEL RemcoDeceuninck – Quick Step0:00
6 MARTIN DanIsrael Start-Up Nation0:00
7 MOLLEMA BaukeTrek – Segafredo0:00
8 ULISSI DiegoUAE-Team Emirates0:00
9 HERMANS BenIsrael Start-Up Nation0:00
10 QUINTANA NairoTeam Arkéa Samsic0:00
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár