Giro d´Italia 2022 odštartuje v Maďarsku

Giro d'Italia 2022

zdroj: twitter.com/giroditalia

Slávnostný štart Giro d´Italia 2022 bude hostiť Maďarsko. Štart prvej z trojice Grand Tour prebehne 6. mája 2022. Posledná etapa je na programe 29. mája.

Talianska Grand Tour mala pôvodne štartovať v Maďarsku už v roku 2020. Vtedy bol však  štart pre nepriaznivú pandemickú situáciu preložený na Sicíliu. Úvodné tri etapy boli predstavené na prezentácii v Budapešti, kde nechýbal ani Attila Valter (FDJ). Domáci cyklista sa na tohtoročnom Gire tri dni obliekal do ružového dresu.

Promo video

Grande Partenza bude hostiť Budapešť. Z hlavného mesta sa pelotón počas úvodného dňa presunie popri slovenských hraniciach do Vyšehradného. Prvý držiteľ maglia rosa by mal vzísť zo špurtu skupiny na cieľovom stúpaní.

Druhý deň cyklisti absolvujú v srdci Budapešti, kde si organizátori pripravili 9,2 kilometrov merajúcu individuálnu časovku. Mestský okruh bude v sebe skrývať viacero prekážok. Na trase je pripravených niekoľko náročných zákrut. Posledné kilometre prinesú tvrdé stúpanie s dláždenými úsekmi.

Profily úvodných etáp

Maďarský blok uzavrie šprintérska etapa k Balatónu. Prvé kilometre cyklisti absolvujú na zvlnenom profile. Posledných 50 kilometrov bude umiestnených na rovine. V závere nebudú čakať žiadne technické prekážky. Odohrať by sa tu mal hromadný dojazd.

Ďalší program 105. ročníka Giro d´Italia bude RCS Sport odhaľovať postupne nasledujúci týždeň. Rovinaté etapy by mali byť predstavené v pondelok. V utorok prídu na rad zvlnené a kopcovité profily. Horské etapy budú odhalené v stredu. Talianska Grand Tour by mala vyvrcholiť časovkou vo Verone, ktorej trasa bude predstavená vo štvrtok.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár