Giro d’Italia: Druhú sicílsku etapu si uchmatol Battaglin

Giro d'Italia 2018

zdroj: twitter.com/ImanolZarrabeit

Piata etapa patrila k najkratším v celom programe Giro d’Italia. Išlo o zvlnenú etapu dlhú 153 kilometrov. Cieľ v mestečku Santa Ninfa bol položený na kratšom stúpaní.

V druhej sicílskej etape sa vytvoril únik pozostávajúci z jazdcov Eugert Zhupa (Wilier Triestina – Selle Italia), Laurent Didier (:tfr:), Andrea Vendrame ( Androni – Sidermec – Bottecchia) a Ryan Mullen (:tfr:). Posledný menovaný si uchmatol 2 horské prémie. Poslednú vyhral Vendrame. Bol to práve Vendrame, kto vydržal do posledných 15 kilometrov, no násldne bol pohltený pelotónom. Tam pracoval tím Sky na čele s Vasilom Kiryienkom (:sky:). K slovu sa potom dostali aj iné tímy, ktoré mali favoritov na víťazstvo v etape.

Kvôli zvýšenému tempu sa v pelotóne udial aj nepríjemný hromadný pád. Po včerajšej etape sa na zemi ocitol opäť Maximilian Schamann (:qst:), ktorý mal na sebe biely dres pre najlepšieho mladého jazdca.

Po dohnaní Vendrameho sa o útok pokúsil Domenico Pozzovivo (:bmt:). V prednej pozícii sa ocitol aj Zděnek Štybar (:qst), ktorý nasledoval Taliana. Tieto útoky neutralizoval Jack Haig (:mts:), ktorý pracoval pre Simona Yatesa (:mts:). V poslednom kilometri nastúpili jazdci ako Diego Ulissi (:uae:) alebo Fabio Aru (:uae:). Nakoniec však došlo k hromadnému dojazdu. Najprv zrýchil Visconti (:bmt:) a na zadnom kolese mal Battaglina (:lot:).

Z víťazstva sa tešil taliansky jazdec Enrico Battaglin (:lot:), ktorý prešpurtoval svojho krajana, Giovanniho Viscontiho (:bmt:). José Gonçalves (:kat:) skončil tretí. Po páde sa na štvrtom mieste umiestnil Maximilian Schachmann.

Pre Battaglina je to tretie víťazstvo na Gire. Prvé prišli v roku 2013 a 2014.

Sitácia v GC:

Na čele celkovej klasifikácie ostáva Rohan Dennis (:bmc:). Druhý je Tom Dumoulin (:sun:), ktorý stráca jednu sekundu. V cieli dnes zaostal o 43 sekúnd Miguel Angel Lopez (AST), ktorý sa prepadol v celkovom poradí a aj v poradí mladých jazdcov. Zajtra je na programe posledná etapa na Sicílii. Na jazdcov čaká stúpanie na Etnu, ktoré napovie viac o celkovom poradí.

Záver:

Profil 5. etapy:

zdroj: procyclingstats

Výsledky 5. etapy:

1.Enrico Battaglin (Ita):lot:4:06:33
2.Giovanni Visconti (Ita):bmt:
3.José Gonçalves (Por):kat:
4.Maximilian Schachmann (Ger):qst:
5.Simon Yates (GBr):mts:
6.Tim Wellens (Bel):lts:
7. Francesco Gavazzi (ItaAndroni Giocattoli-Sidermec
8.Maurits Lammertink (Ned):kat:
9.Domenico Pozzovivo (Ita):bmt:
10.Patrick Konrad (Aut)BOH

Celkové poradie:

1.Rohan Dennis (Aus):bmc:18:29:41
2.Tom Dumoulin (Ned):sun:0:00:01
3.Simon Yates (GBr):mts:0:00:17
4.Tim Wellens (Bel):lts:0:00:19
5.Pello Bilbao (Spa)AST0:00:25
6.Maximilian Schachmann (Ger):qst:0:00:28
7.Domenico Pozzovivo (Ita):bmt:
8.José Gonçalves (Por):kat:0:00:32
9.Thibaut Pinot (Fra)FDJ0:00:34
10.Patrick Konrad (Aut)BOH 0:00:35

Zdroj: cyclingnews.com

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár