Giro d’Italia: Jazdec z BORA – hansgrohe porazil Vivianiho!

Giro d'Italia 2018

zdroj: twitter.com/giroditalia/

Po včerajšej napínavej horskej etape nasledoval presun na Apeninský polostrov. V Kalábrii dnes bola na programe rovinatá etapa dlhá 159 kilometrov. Išlo sa po pobreží z mesta Pizzo do mestečka Praia a Mara. Ružový dres mal na sebe Simon Yates (:mts:), ktorý si ho bude spolu so svojím tímom v ďalších etapách strážiť.

Únik dňa vytvorili jazdci Davide Ballerini (Androni Giocattoli-Sidermec), Markel Irizar (:tfr:) a Maxim Belkov (:kat:). Nepredstavovali výraznú hrozbu pre líderské tímy a vypracovali si 5-minútový náskok.

Únik bol zmarený a došlo na hromadný šprint. Tempo bolo vysoké. Dôležitá bola hlavne pozícia, keďže v posledných kilometrov tvorili trať rôzne prudké zákruty. Za vláčikom tímu Quick-Step Floors s Eliom Vivianim (:qst:) sa držal Sam Bennett (BOH). V poslednom kilometri boli na predných priečkach jazdci tímu LottoNL-Jumbo so šprintérom Dannym Van Poppelom (:lot:). Šprintovať začal Sacha Modolo (:efd:). Za ním nasledovali dnešní najrýchlejší jazdci- Elia Viviani a Sam Bennett. Írsky šprintér Bennett dokázal vyhrať etapu vďaka perfektnému načasovaniu špurtu. Jedná sa o jeho prvé víťazstvo na pretekoch Grand Tour.

Bennett sa dnes spoľahol na iné tímy. Jeho tímoví kolegovia ho v posledných desiatich kilometroch privezli na správnu pozíciu a hájili ju. Šprintérske vláčiky tímov LottoNL, Trek alebo Education First bojovali o riadenie pelotónu. Dnešný víťaz sa držal na kolese Vivianiho a táto taktika mu napokon vyšla.

Poradie v klasifikáciách:

Zmeny v GC dnes nenastali. V bodovacej súťaži aj po dnešnom druhom mieste panuje Talian Elia Viviani. Na druhé miesto sa posunul Bennett.

Záverečný šprint:

Výsledky 7. etapy:

1.Sam Bennett (Irl)BOH3:45:27
2.Elia Viviani (Ita):qst:
3.Niccolo Bonifazio (Ita):bmt:
4.Sacha Modolo (Ita):efd:
5.Danny van Poppel (Ned):lot:
6.Jakub Mareczko (Ita)Wilier Triestina-Selle Italia
7.Clement Venturini (Fra):alm:
8.Mads Pedersen (Den):tfr:
9.Jurgen Roelandts (Bel):bmc:
10.Jens Debusschere (Bel):lts:

Celkové poradie:

1.Simon Yates (GBr):mts:26:31:30
2.Tom Dumoulin (Ned):sun:0:00:16
3.Esteban Chaves (Col):mts:0:00:26
4.Domenico Pozzovivo (Ita):bmt:0:00:43
5.Thibaut Pinot (Fra)FDJ0:00:45
6.Rohan Dennis (Aus):bmc:0:00:53
7.Pello Bilbao (Spa)AST 0:01:03
8.Chris Froome (GBr:sky:0:01:10
9.George Bennett (NZl):lot:0:01:11
10.Fabio Aru (Ita):uae:0:01:12

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár