Gooikse Pijl 2021: Víťaz Fabio Jakobsen po perfektnom šprinte

Fabio Jakobse 2021

zdroj: © Deceuninck - Quick-Step - © Cor Vos

Fabio Jakobsen (:dqt:) zaznamenal už šieste víťazstvo v tejto sezóne. Stalo sa tak na belgickej jednorazovke Gooikse Pijl, kde v samotnom finiši porazil Dannyho Van Poppela (:iwg:). Tretie miesto obsadil jazdec Bora-hansgrohe – Jordi Meeus.

Na jazdcov čakalo 199 kilometrov. Po úvodných 46,5 kilometroch sa dostali cyklisti na 22-kilometrový okruh, ktorý na nich čakal celkom sedemkrát. Začiatok bol v meste Halle, ktoré patrí do regiónu Flámsko. V tomto meste žije približne 40 tisíc obyvateľov. Koniec 18. edície bol v mestečku Gooik, kde žije približne 9 tisíc obyvateľov.

Profil Gooikse Pijl 2021

Zdroj: twitter.com/beatcyclingclub

Priebeh Gooikse Pijl 2021

Do úniku dňa si naskočilo 9 jazdcov. Z víťazného tímu tam figuroval Zdeněk Štybar (:dqt:). Úspech sa však nedostavil a únik bol zlikvidovaný, následne prišiel na rad Bert Van Lerberghe (:dqt:) a tempom pripravoval pozície pre Jakobsena (:dqt:). 24-ročný Holanďan napokon dokonal prácu svojho tímu a zaknihoval 24. víťazstvo v kariére. Na cieľovej rovinke mu nestačil Danny Van Poppel (:iwg:) a ani Jordi Meeus (BOH).

Fabio Jakobsen

„Som rád, že forma drží i po Vuelte, síce nohy trošku bolia. Vedel som, že mám okolo seba fantastický tím a že mi to pripravia ako na podnose. Lead-out bol ako zvyčajne parádny a motivovalo ma to dokončiť čo najlepšie. Užil som si tieto preteky, bolo skvelé vidieť fanúšikov na trati. Som šťastný, že som zaknihoval prvé víťazstvo na tomto podniku pre Deceuninck Quick-Step.“

Záver (Fabio Jakobsen vs Danny Van Poppel)

Gooikse Pijl 2021

1
 JAKOBSEN Fabio
Deceuninck – Quick Step4:21:48
2
 VAN POPPEL Danny
Intermarché – Wanty – Gobert Matériaux,,
3
 MEEUS Jordi
BORA – hansgrohe,,
4
 MARIT Arne
Sport Vlaanderen – Baloise
5
 HOFSTETTER Hugo
Israel Start-Up Nation,,
6
 BARBIER Rudy
Israel Start-Up Nation,,
7
 VAN ASBROECK Tom
Israel Start-Up Nation,,
8
 TAMINIAUX Lionel
Alpecin-Fenix,,
9
 VAN DER KOOIJ Bas
VolkerWessels Cyclingteam,,
10
 AASVOLD Kristian
Team Coop,,
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár