GP Cycliste de Montréal: Sagan tentokrát druhý

zdroj: twitter.com/bmcproteam

Peter Sagan (:tcs:) skončil opäť na pódiu. Preteky s názvom GP Cycliste de Montréal ovládol Greg Van Avermaet (:bmc:). Náš cyklista skončil na skvelej druhej priečke a prehodil si tak miesta s Belgičanom z posledných pretekov v Quebecu. Tretí skončil Diego Ulissi (:lam:), ktorého tesne odsunul na bronzovú pozíciu náš cyklista. Preteky končili dlhou rovinkou a najlepšie ju zvládol Van Avermaet, Peter sa zavesil za belgického jazdca, no nestačilo to. Výsledkom je ale skvelé druhé miesto, ktoré ho opäť priblížilo k vedeniu v UCI World Tour renkingu, ktoré prebral po Vuelte Nairo Quitanta (MOV).

Šťastný víťaz povdal:

„Vždy some hovoril, že môžem dosiahnuť viac. Tento rok sa mi to konečne podarilo. Vždy som bol dobrý jazdec, no chýbali výsledky. Toto sa však zmenilo a vyhral som pár veľkých pretekov. Som konečne tam, kde chcem byť. Dnes to bolo naozaj ťažké. Vyhrať takýto šprint proti Petrovi Saganovi je povzbudzujúce. Som šťastný za tieto vysledky v Kanade, o rok sa určite vrátim.“

Na pretekoch štartovali dvaja ďalší Slováci. Peter Velits vo fabrách BMC skončil na 105. priečke. Michael Kolář (:tcs:) preteky nedokončil.

Najdôležitejšie momenty:

Konečné poradie:

1.Greg Van Avermaet (Bel):bmc:05:27:04
2.Peter Sagan (Svk):tcs:
3.Diego Ulissi (Ita):lam:
4.Michael Matthews (Aus):obe:
5.Nathan Haas (Aus):ddd:
6.Gianni Moscon (Ita):sky:
7.Alberto Bettiol (Ita):cdt:
8.Jon Izaguirre Insausti (Spa)MOV
9.Anthony Roux (Fra)FDJ
10.Julian Alaphilippe (Fra):eqs:
105.Peter Velits (Svk):bmc:00:08:01
DNFMichael Kolář (Svk):tcs:

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár