GP de Fourmies si opäť podmanil Ackermann a myslí na majstrovstvá, Bouhanni v závere nebezpečne spadol

zdroj: instagram.com/borahansgrohe

V nedeľu sa konala klasika s názvom GP de Fourmies / La Voix du Nord. Išlo o 87. ročník. Včerajší belgický podnik Brussels Cycling Classic patril šprintérom, to isté ponúkla aj francúzska jednodňovka kategórie HC. Trasa okolo Fourmies na severovýchode Francúzska mala 205 kilometrov.

Sedem malých stúpaní nebránilo šprintérom, aby sa pobili o triumf. Únik deviatich jazdcov bol pekne kontrolovaný viacerými celkami, najviac však Bora – hansgrohe či UAE-Team Emirates. Pomocnú ruku podal aj jediný slovenský zástupca Juraj Sagan (BOH). V posledných 10 km sa z pelotónu chceli odpútať viacerí odvážlivci, no vysoké tempo útokom nefandilo.

Juraj Sagan na čele pelotónu:

Rýchly hromadný dojazd uvidel naozaj zle vyzerajúcu kolíziu Nacera Bouhanniho (Cofidis). Ten sa pred spustením šprintu pretláčal s Jasperom Philipsenom (:uae:) o pozíciu, no Francúz z Cofidisu stratil kontrolu nad bicyklom a preletel cez celú šírku cesty až ku bariére. Bouhanni známy nekompromisnou agresivitou pri šprintoch ležal niekoľko chvíľ na zemi, no dokázal sa postaviť a bol pri vedomí. Šťastie mal aj jeden z jazdcov Delko Marseille, ktorý taktiež skončil na zemi, no bez výrazne vážnych následkov.

Kolízii sa vyhol aj Philipsen, no najmä Pascal Ackermann (BOH), ktorý 200 metrov pred cieľom šprintoval na vzduchu a dokázal potvrdiť rolu šprintérskeho favorita. Po včerajšom tesnom druhom mieste v Bruseli si napravil chuť, o priečku vyššie sa posunul talentovaný Jasper Philipsen, ktorý však bral iba druhé miesto. Tretí došprintoval Boy van Poppel (Roompot-Charles). Alexander Kristoff (:uae:) dnes pracoval pre belgického kolegu. Slovenskí diváci si však jeho šprintérske výkony budú môcť užiť na blížiacich sa pretekoch Okolo Slovenska, kde sa Nór predstaví.

Nemec Ackermann získal 10. triumf v sezóne. Túto klasiku vyhral vo veku 25 rokov už druhýkrát za sebou.

zdroj: twitter.com/AvesnesVDN

Pascal Ackermann v cieli povedal:

„Som extrémne šťastný, že som mohol obhájiť titul. Bol to veľmi ťažký závod a moji kolegovia vynaložili mnoho úsilia, aby pokryli početné útoky v závere. Vedel som, že sme tu mali silnú zostavu a som rád, že som sa im mohol odvďačiť na trati. Myslím si, že som ukázal dobrú formu, takže dúfam, že sa dostanem do výberu na majstrovstvá sveta.“

Video šprintu a pádu Bouhanniho:

Výsledky GP de Fourmies 2019:

1.Pascal Ackermann (Ger)BOH4:46:29
2.Jasper Philipsen (Bel):uae:
3.Boy van Poppel (Ned)Roompot – Charles
4.Edwin Ávila (Col)Israel Cycling Academy
5.Pierre Barbier (Fra)Natura4Ever – Roubaix Lille Métropole
6.Jasper Stuyven (Bel):tfr:
7.Imerio Cima (Ita)Nippo Vini Fantini Faizanè
8.Amaury Capiot (Bel)Sport Vlaanderen – Baloise
9.Julien Duval (Fra):alm:
10.Alexander Kristoff (Nor):uae:

 

Zdroj: bora-hansgrohe.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár