GP de Montréal: Sagan pomohol Avermaetovi k víťazstvu

zdroj: twitter.com/Peter_SagFan

Dnes sa konala druhá z dvojice kanadských jednorázoviek GP de Montréal. Obsadenie bolo viac než slušné, veľa jazdcov to zaradilo do programu ako prípravu pred majstrovstvami sveta. Na štartovej listine nechýbala svetová jednotka Julian Alaphilippe (:dqt:), Michael Matthews (:sun:) či náš Peter Sagan (BOH). Na jazdcov dnes bolo pripravených 18 mestských okruhov. Celkovo tak pelotón musel zvládnuť tesne pod 220 kilometrov. Na každom okruhu bolo prevýšenie 263 metrov, celkové bolo 4 734 metrov. Do úniku si dnes naskočili viacmenej domáci jazdci, v skupine boli Ryan Anderson (Rally UHC), Matteo Dal-Cin (Rally UHC), Nicolas Zukowsky (Team Canada), Charles-Étienne Chrétien (Team Canada) a Guy Sagiv (Israel Cycling Academy). Pätica mala náskok až 12 minút, no v tento moment sa tempa ujal Sunweb a náskok šiel dole.

80 kilometrov pred cieľom bol rozostup na úrovni 5 minút. O desať kilometrov to padlo o minútu a hlavný balík to mal pod kontrolou. Na značke 60 kilometrov do cieľa už bola skupina na čele na dohľad. Ich náskok bol na úrovni 2 minúty a 30 sekúnd. Dobrodružstvo úniku pokračovalo i 40 kilometrov pred cieľom. V stúpaní Côte Camillien-Houde prekvapujúco odpadol jeden z favoritov Sony Colbrelli (:bmt:). I náš Peter Sagan (BOH) mierne stratil a musel hasiť požiar. Tímy na čele tlačili, aby odpárali šprintérov práve na najťažšom stúpaní. Posledný mohykán z útoku bol dostihnutý 32 kilometrov pred cieľom a začínali taktické šachy.

Na predposlednom prejazde Côte Camillien-Houde mal smolu Remco Evenepoel (:dqt:), v najnevhodnejší moment dostal defekt a stratil drahocenné sekundy. Stratu postupne dohnal, no nechal tak veľa síl. Do posledného okruhu vstupoval hlavný balík v približne 50 ľuďoch. Šťastie skúsil Nans Peters (:alm:), no jeho nástup domestici zvládli. Sagan (BOH), Alaphilippe (:dqt:) a Van Avermaet (:ccc:) sa držali na popredných pozíciách. Táto aktivita však odrezala zbytok skupiny. Na čele tak bola približne dvadsiatka jazdcov. Zo zadu však ponáhľal tím Sunweb. Na čele zaútočil Benoit Consefroy (:alm:) a vypracoval si drobný náskok.

Záver

Tri kilometre pred cieľom zo skupiny vyrazil Julian Alaphilippe (:dqt:), Sagan (BOH) sa vydal za ním ale nepokryl úplne jeho nástup. Dvojica Francúzov na čele tak odskočila o niekoľko sekúnd. Skupina favoritov ich však dobehla a začal hromadný šprint. Tourminátor nechal veľa síl na trati a do boja o prvenstvo už nezasiahol. Jeho prácu však dotiahol Greg Van Avermaet (:ccc:) a mohol tak poďakovať nášmu reprezentantovi. Belgičan bol najsilnejší a toto víťazstvo potreboval ako soľ.

Profil a trasa:

Dojazd

Výsledky GP de Montréal:

1.Greg Van Avermaet (Bel):ccc:6:09:38
2.Diego Ulissi (Ita):uae:
3.Ivan Garcia Cortina (Spa):bmt:
4.Tim Wellens (Bel):lts:0:00:01
5.Michael Valgren (Den):ddd:0:00:02
6.Kristian Sbragli (Cro)Israel Cycling Academy
7.Rui Costa (Por):dqt:
8.Michael Woods (Can):efd:
9.Nans Peters (Fra):alm:
10.Bauke Mollema (Ned):tfr:

Cyklistika DOXXbet vstupny bonus 2000 EUR

Zdroj: gpcqm.ca

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár