GP de Québec: Sagan bol veľmi blízko víťazstvu

zdroj: twitter.com/TeamSunweb

Dnes sa konala prvá z dvojice kanadských jednorázoviek GP de Québec. Obsadenie bolo viac než slušné, veľa jazdcov to zaradilo do programu ako prípravu pred majstrovstvami sveta. Na štartovej listine nechýbala svetová jednotka Julian Alaphilippe (:dqt:) či náš Peter Sagan (BOH). Na jazdcov dnes bolo pripravených 16 mestských okruhov. Celkovo tak pelotón musel zvládnuť tesne pod 202 kilometrov. Na každom okruhu bolo prevýšenie 186 metrov, najtažšie stúpanie bolo na cieľovom kilometri. Grande Allée malo jeden kilometer a 4 %. Do úniku dňa dnes naskočila pätica jazdcov. Skupina bola v zložení Lluis Mas (MOV), Julien Bernard (:tfr:), Guy Sagiv (Israel Cycling Academy), Gavin Mannion (Rally UHC) a Evan Burtnik (Team Canada). Ich náskok však bol iba 4 minúty a pelotón rozostup kontroloval.

Na konci desiateho kola odvážnu hru rozohral Quick-Step. Kasper Asgreen (:dqt:) zaútočil a vypracoval si drobný náskok. Bora však nedopustila žiadnu drámu a Dána dotiahla. Aktivita na čele znamenala, že náskok úniku spadol na 2 minúty. 50 kilometrov pred cieľom to bolo už len minútu a únik sa pomaly lúčil s nádejou na víťazstvo. Nevyhnutné sa stalo skutočnosťou 27 kilometrov pred cieľovou páskou. Veľkú zásluhu na tom mal tím Sunwebu, ktorý diktoval tempo hlavnej skupiny. Na chvoste pelotónu sa ocitla skupinka jazdcov, kde sa nachádzal i Remco Evenepoel (:dqt:). Naďalej na čele tlačil Sunweb, no doplnil ho tím Ineos.

Profil a trasa:

profil a mapa Quebec

Záver

Do úplného záveru najlepšie vstupoval tím Deceuninck Quick-Step. Devenyns (:dqt:) natiahol svojim tempom pelotón a pripravil tak pozíciu pre svetovú jednotku. Alaphilippe (:dqt:) okamžite nastúpil, reagovali Sagan (BOH) a Van Avermaet (:ccc:). 800 metrov pred cieľom bolo na čele celkom 5 jazdcov. Nikto však nechcel nechať zbytočné sily na ceste a tak ich pelotón dostihol. Trpezlivosť napokon niesla ovocie pre Michaela Matthewsa (:sun:), kotrý korunoval parádnu prácu svojho tímu. Austrálčan si počkal a veril v hromadný dojazd a udolal unavených súperov. Peter Sagan (BOH) napokon obsadil druhé mieste, keď porazil Belgičana Avermaeta (:ccc:).

Dojazd

Výsledky GP de Québec:

1.Michael Matthews (Aus):sun:5:13:01
2.Peter Sagan (Svk)BOH
3.Greg Van Avermaet (Bel):ccc:
4.Diego Ulissi (Ita):uae:
5.Jasper Stuyven (Bel):tfr:
6.Tom-Jelte Slagter (Ned):ddd:
7.Julian Alaphilippe (Fra):dqt:
8.Timo Roosen (Ned):tjb:
9.Tim Wellens (Bel):lts:
10.Benoit Consefroy (Fra):alm:

 

Zdroj: gpcqm.ca

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár