GP Ouest France – Plouay: Talian si podmanil druhú klasiku za sebou

zdroj: twitter.com/TeamSky

V nedeľu sa vo Francúzsku konala jednorázovka GP Ouest France – Plouay. Na pelotón čakalo ťažkých 241,7 kilometrov v Bretónsku. Začiatok a koniec bol naplánovaný v meste Plouay, kde žije približne 5 tisíc obyvateľov. V roku 2000 sa tu dokonca konali majstrovstvá sveta v cestnej cyklistike. Tour de France navštívala spomínané mestečko celkom trikrát. Prvý únik bol v zložení Dries Devenyns (:qst:), Sylvain Dillier (:bmc:), Tao Geoghegan Hart (:sky:), Arnaud Gérard z Fortuneo – Oscaro, Paul Martens (:lot:), Jacopo Mosca z Willier Triestina, Pierre Rolland (:cdt:) a Petr Vakoč (:qst:). Osmička jazdcov si však nevypracovala výraznejší náskok. Ich snahu negovali tímy Sunweb a Dimension Data na čele pelotónu. 20 kilometrov pred cieľom bola skupina dostihnutá a vyformovala sa nová, do ktorej sa znova dostal Dries Devenyns (:qst:). Spolu s ním tam boli Cyril Gautier (:alm:), Albert Bettiol (:cdt:), Nathan Haas (:ddd:), Hector Carretero (MOV), Pieter Serry (:qst:), Lilian Calmejane z Direct Energie a Julien Simon z Cofidisu. Skupina však neprekročila hranicu 20 sekúnd a hlavný balík sa meter po metri približoval. Posledný jazdec úniku bol dostihnutý na flamme rouge a tak si to na poslednom kilometri rozdali šprintéri.

Elia Viviani (:sky:) zvládol dojazd suverénne a Talian si pripísal druhú výhru v rade. Druhé miesto obsadil Alexander Kristoff (:kat:). Bronz si z pretekov odváža Sonny Colbrelli (:bmt:).

Slováci na GP Ouest France – Plouay

Na pretekoch sme mali dvojicu našich jadzcov. Tí mali pomáhať Samovi Benettovi (BOH). Juraj Sagan (BOH) a Erik Baška (BOH) jednorázovku nedokončili. Najlepším jazdcom z nemeckého tímu bol Rakúšan Lukas Pöstlberger (BOH).

Dojazd

Výsledky:

1.Elia Viviani (Ita):sky:05:51:39
2.Alexander Kristoff (Nor):kat:
3.Sonny Colbrelli (Ita):bmt:
4.Sep Vanmarcke (Bel):cdt:
5.Michael Matthews (Aus):sun:
6.Rúben Guerreiro (Por):tfr:
7.Edvald Boasson Hagen (Nor):ddd:
8.Nacer Bouhanni (Fra)Cofidis
9.Simone Consonni (Ita):uae:
10.Greg Van Avermaet (Bel):bmc:


zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár