GP Cycliste de Montréal: Favoriti nezvládli koncovku, Sagan na konci desiatky

zdroj: twitter.com/gpcqm

Dnes sa konali jednodňové preteky v kanadskom Montreale. Na jazdcov bolo pripravených 205,7 kilometrov. Do úniku dňa sa dostal Matteo Dal-Cin z národného kanadského tímu a Benjamin Perry z Israel Cycling Academy. Ich náskok sa okamžite vyšplhal na 5 minút. Na čele pelotónu však začali diktovať tempo tímy UAE Team Emirates a Cannondale – Drapac a náskok pomaly klesal. Snaha útočníkov skončila 30 kilometrov pred páskou, keď ich hlavný balík dostihol. V závere odskočila skupina okolo Diega Ulissiho (:uae:). Favoriti Sagan (BOH), Matthews (:sun:) a Van Avermaet (:bmc:) zaváhali a taktizovali. Skupinka na čele mala 15 sekúnd a cieľ sa blížil. Ako prvý nastúpil Tony Galopin (:lts:), no vyštartoval priskoro a došli mu sily. Záver najlepšie zvládol spomínaný Talian Ulissi (:uae:) a mohol sa tešiť z cenného víťazstva. Striebro vybojoval Jesus Herrada (MOV). Bronzový skončil Tom-Jelte Slagter (Ned).

Slováci

Na pretekoch sme mali dvojicu Slovákov. Peter Sagan (BOH) napokon obsadil 9. miesto. Jeho brat Juraj Sagan (BOH) preteky nedokončil.

Peter na svojom Facebooku napísal:

„Môžem povedať, že tohtoročné Grand Prix Cycliste de Montréal boli zvláštne preteky. Celý tím BORA-hansgrohe vyvinul veľké úsilie a keď to bolo potrebné ešte Lukas Pöstlberger tvrdo kontroloval úniky. V záverečných kilometroch aj tak odišla malá skupina a vybudovala si odstup od pelotónu. Snažil som sa k nim priblížiť a priviesť ich späť, ale v pelotóne sa nikto z ostatných jazdcov nesnažil o spoluprácu. Nechcel som všetku prácu robiť sám, takže medzera tam zostala až do konca a Ulissi získal víťazstvo. Avšak, taká je cyklistika a musím prijať výsledok. Teraz je čas vrátiť sa do Európy a zamerať sa na posledný hlavný cieľ sezóny, Majstrovstvá sveta v Nórsku.“

Záver:

Konečné poradie:

1.Diego Ulissi (Ita):uae:05:22:29
2.Jesus Herrada (Spa)MOV
3.Tom-Jelte Slagter (Ned):cdt:
4.Jan Bakelants (Bel):alm:
5.Bauke Mollema (Ned):tfr:00:00:06
6.Tony Gallopin (Fra):lts:00:00:11
7.Greg Van Avermaet (Bel):bmc:00:00:16
8.Michael Matthews (Aus):sun:
9.Peter Sagan (Svk)BOH
10.Sep Vanmarcke (Bel):cdt:

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár