Grand Prix Cycliste la Marseillaise: Prekvapenie na úvod

twitter.com/AG2RCITROENTEAM

zdroj: twitter.com/AG2RCITROENTEAM

Dnes bola na programe klasika okolo Marseille – Grand Prix Cycliste la Marseillaise. Na jazdcov bolo pripravených celkovo 171 kilometrov a čakali ich tri náročnejšie stúpania. Obhajca titulu Benoit Cosnefroy (ACT) na štarte chýbal. Trápia ho problémy s kolenom. Do úniku dňa sa dostala šestica jazdcov Eliot Lietaer (B&B Hotels), Jens Reynders (Sport Vlaanderen) Morne van Niekerk (Auber93), Jon Barrenetxa (Caja Rural), Kenny Molly (Wallonie Bruxelles) a Vojtech Repa (Kern Pharma).

Po 40 kilometroch pretekania mali náskok 5 minút. V polovici pretekov však začali favorizované tímy udávať tempo a náskok šiel dole. Na čele pelotónu sa vystriedali Direct Energie, UAE Emirates či Lotto Soudal. 50 kilometrov pred cieľom bol náskok sotva jedna minúta. Dobrodružstvo jazdcov v úniku skončilo na značke 34 kilometrov pred cieľom. Pri nájazde na posledné stúpanie dňa začali odpadať slabší jazdci. Pri nájazde na vrchol bola na čele trojica jazdcov, za nimi približne tridsiatka prenasledovateľov. V tento moment sa cez nich prehnal Tim Wellens (:lts:). Belgičan zapol dieslový motor a pomaly sa vzdiaľoval. Na vrchole však nebol prvý, skupina ho dobehla.

Profil

Marseillaise

Štart

Záver

Pri zjazde bolo na čele už len približne 25 jazdcov. Útočilo sa a útočilo, no nikomu sa nepodarilo zásadne odskočiť. Na chvíľu si štvorica jazdcov vypracovala náskok 20 sekúnd, no ani táto aktivita nebola rozhodujúca. 10 kilometrov pred cieľom bola pokope skupina 25 jazdcov. V nej bol i hlavný favorit Matteo Trentin (:uae:). Talian však na cieľovej rovinke vyštartoval priskoro a to bolo osudné. Na posledných metroch ho prekonala hneď trojica jazdcov. Ich dojazd musela rozhodnúť až cieľová fotografia. Víťazom sa napokon stal prekvapivo Aurélien Paret-Peintre (ACT).

Výsledky:

MenoTímČasUCI body
01Aurélien Paret-PeintreAG2R Citroën Team125
02Thomas BoudatTeam Arkéa-Samsic+ 0085
03Bryan CoquardB&B Hotels p/b KTM+ 0070
04Francisco GalvánEquipo Kern Pharma+ 0060
05Arjen LivynsBingoal WB+ 0050
06Tim WellensLotto Soudal+ 0040
07Matteo TrentinUAE Team Emirates+ 0035
08Lilian CalmejaneAG2R Citroën Team+ 0030
09Julien El FaresEF Education-NIPPO+ 0025
10Odd Christian EikingIntermarché-Wanty-Gobert+ 0020
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár