Grand Prix Denain 2022: Cofidis ovládol záver pretekov

zdroj: twitter.com/TeamCOFIDIS

Jednorázovka Grand Prix Denain 2022 skončila hromadným dojazdom. Tam sa radoval Max Walscheid (COF), keď v dlhom finiši ukázal najsilnejšie nohy. Všetko však mohlo byť inak, keďže skupina okolo Primoža Rogliča (:tjb:) bola dostihnutá tesne pred cieľom.

Profil

Štart

Únik dňa

Do úniku dňa si dnes naskočila štvorica jazdcov, ktorú o niekoľko kilometrov doplnil Floris de Tier (Alpecin – Fenix). Spolu s Belgičanom tam boli Yoann Paillot (St Michel – Auber93), Emiel Vermeulen (Go Sport – Roubaix Lille Métropole), Milan Fretin (Sport Vlaanderen – Baloise) a Niki Terpstra (TotalEnergies). Po 60 kilometroch pretekania sa ich náskok vyšplhal na hodnotu 5 minút. V polovici pretekov sa však čelná skupina začala rozpadať. V tento moment začal pelotón trápiť silný vietor a rozdelil hlavný balík na niekoľko častí.

50 kilometrov pred cieľom bol v čele pelotónu Jumbo-Visma a to nebolo dobré znamenie pre jazdcov v úniku. O desať kilometrov neskôr bol odstup skupiny už pod jednu minútu. Dvojica Trentin a Fretin bola čoskoro dostihnutá, preteky tak začínali od znova. 30 kilometrov pred cieľom to skúsila 5-členná skupinka, Primož Roglič (:tjb:) tam nesmel chýbať. Náskok 30 sekúnd však nestačil a 2 kilometre pred cieľom mali po nádeji. Rozhodovalo sa napokon v hromadnom dojazde, kde najsilenejšie nohy ukázal Max Walscheid (COF).

Výsledky Grand Prix Denain 2022

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár