Grande partenza Giro d’Italia 2021 je známa

Giro d'Italia 2021
Grande partenza Giro d'Italia 2021

zdroj: https://www.giroditalia.it/en/regioni/piemonte/

RSC Sport, usporiadateľ talianskej Grand Tour, dnes oznámil, odkiaľ povedie trasa nadchádzajúceho 104. súboja o ružový dres. Prvotne sa plánovalo usporiadať prezentáciu Giro d’Italia 19. januára. Kvôli technickým problémom sa všetky parametre úvodného trojdnia – Grande partenza Giro d’Italia 2021 – dozvedáme až dnes.

Grande Partenza na taliansky spôsob

Cyklisti sa na 21-etapové cyklistické galeje vydajú presne v sobotu 8. mája z mesta Turín, ktoré je centrom regiónu Piemont. Región leží na severozápade Talianska na rozhraní Álp a Pádskej nížiny. Ako býva zvykom na pretekoch s prezývkou Amore infinito, úvodná etapa bude v znamení súbojov majstrov v jazdení na časovkarských špeciáloch. To znamená, že cyklistov čaká 9 kilometrov dlhá časovka naprieč ulicami mesta Turín.

1. etapa Giro d'Italia 202
1. etapa Giro d’Italia 2021. zdroj: giroditalia.it

Jedinou zmenou oproti minulým ročníkom je fakt, že po tom, ako Giro d’Italia minulý rok za prísnych protipandemických opatrení odštartovalo na Sicílii, tento rok nás opäť čaká štart súboja o Maglia rosa vo vnútrozemí Talianska. Preto Budapešť, ktorá mala hostiť úvod Gira už minulý rok, si opäť bude musieť počkať. Avšak vzhľadom na aktuálnu situáciu je toto rozhodnutie viac než logické.

Druhá etapa bude pre zmenu patriť čistokrvným šprintérom, ktorí sa o prvý etapový vavrín pobijú v meste Novara, druhom najväčšom meste regiónu Piemont.

2. etapa Giro d'Italia 2021
2. etapa Giro d’Italia 2021. zdroj: giroditalia.it

Tretia etapa zas povedie do mesta Canale, ktoré je vzdialené približne hodinu cesty južne od Turína. Čo sa týka parametrov, očakáva sa, že záverečná etapa Grande partenzy by mohla vyhovovať klasikárom a komplexným šprintérom. Cyklisti počas nej budú musieť zdolať niekoľko pahorkov alpského predhoria. V prípade ak by sa Peter Sagan z Bory – Hansgrohe predsa len sa rozhodol  zopakovať svoj štart na Gire z predošlej sezóny, táto etapa by mu vyhovovala najviac z prvých troch.

3. etapa Giro d'Italia 2021
3. etapa Giro d’Italia 2021. zdroj: giroditalia.it

A čo ďalej?

Zvyšok trasy Giro d´Italia ešte nie je známy. Očakáva sa však, že by jazdci po troch úvodných dňoch strávených neďaleko hraníc s Francúzskom a Švajčiarskom, zamierili na juh smerom k Apeninám. Napokon v treťom týždni, ktorý je podľa odborníkov na Gire najťažší v porovnaní s tretím týždňom Tour a Vuelty, sa pretekári vrátia na sever Talianska, aby zdolali neodmysliteľné alpské stúpania. Bez nich by Giro predsa nebolo Amore infinito.

Grande partenza Giro d’Italia 2021:

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár