Hviezdny Wout van Aert prerušil kontrakt so svojím súčasným tímom

zdroj: twitter.com/UCI_cycling

Cyklokrosový svetový šampión a talentovaný cestný klasikár, 24-ročný Wout Van Aert, prerušil zmluvu so svojím súčasným tímom  kvôli viacerým problémom. Vychádzajúca hviezda cyklistiky sa tak môže do tímu LottoNL-Jumbo dostať ešte o rok skôr. S holandským tímom ma vybavenú zmluvu od roku 2020.

„Wout van Aert jednostranne prerušil zmluvu so Sniper Cycling v pondelok večer. Tento čin prišiel aj po tom, čo mu tím ponúkol vylepšený kontrakt na sezónu 2019,“ stojí vo vyhlásení spoločnosti Sniper Cycling. Tá vlastní jeho súčasný prokontinentálny tím Veranda’s Willems-Crelan. Za ten súťažne jazdil aj v cyklokrose. Belgický celok sa ale od budúcej sezóny spojí s holandským tímom Roompot-Nederlandse Loterij. Belgičan Wout van Aert by bol hviezdou tímu, no nepáčilo sa mu viacero vecí. Hlavným dôvodom by údajne mala byť strata personálu, na ktorý bol vo svojom starom tíme zvyknutý. Následne sa nakopili ďalšie problémy. Preto sa rozhodol odísť s okamžitou platnosťou.

Kvôli prerušeniu zmluvy musí zaplatiť pokutu 500-tisíc eur spoločnosti Sniper Cycling. Belgičan sa momentálne pripravuje na cyklokrosovú sezónu. Podľa najnovších informácií bude jazdiť ako „nezávislý“ jazdec. Oznámil to jeho právnik Walter Van Steenbrugge.

„Z letiska v Schiphol, kde momentálne som, sa iba dajú potvrdiť tieto novinky. V posledných dňoch sa stali určité veci, kvôli ktorým som nemohol pokračovať v ďalšej spolupráci s tímom. Bohužiaľ vám nemôžem povedať nič viac,“ povedal van Aert. Ten bude pretekať na prvých pretekoch cyklokrosovej sezóny v amerických štátoch Wisconsin a Iowa. Wout van Aert je trojnásobným svetovým šampiónom v cyklokrose. Tento rok sa naplno svetu ukázal aj na ceste. Pozoruhodný výkon podal na klasike Strade Bianche, kde bol tretí. Rovnaký výsledok dosiahol aj na európskom šampionáte v Glasgowe. Na jarných klasikách Okolo Flámska a Paríž – Roubaix bol deviaty a trinásty. V auguste ovládol celkové poradie na pretekoch Okolo Dánska.

zdroj: velonews

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár