Israel Start-Up Nation víta Chrisa Frooma

Prestupy
Froome

zdroj: twitter.com/letour

Chris Froome (:ins:) bude od novej sezóny jazdiť za tím Israel Start-Up Nation. Za tento World Tour celok bude jazdiť do konca svojej kariéry. V izraelskom tíme bude jednoznačným lídrom a čaká sa na to, aké ďalšie prestupy oznámia, aby zabezpečili sedemnásobnému víťazovi Grand Tour dostatočnú podporu.

Israel Start-Up Nation šikovne obišiel pravidlo, že prestupy sa oznamujú na začiatku prestupového obdobia, 1. augusta. V tlačovej správe iba oznámil, že 1. augusta Froome podpíše zmluvu. Malo by ísť o dlhodobý kontrakt, potvrdilo sa, že 35-ročný Brit bude v jeho drese jazdiť až do konca svojej kariéry.

Spolumajiteľ tímu Israel Start-Up Nation Sylvan Adams:

„Toto je historický moment pre Israel Start-Up Nation, Izrael, izraelský šport, našich fanúšikov všade po svete, ale aj pre mňa osobne. Chris je najlepším jazdcom svojej generácie a bude viesť našu Tour de France a Grand Tour zostavu. Dúfame, že spolu prepíšeme históriu pri Chrisovom získavaní ďalšieho Tour de France a Grand Tour víťazstva. Ďalšia Tour by bol úspech, ktorý by Chrisa pridal na zoznam jazdcov, o ktorých sa hovorí ako o najlepších jazdcoch histórie.

Chceme okolo Chrisa postaviť podporný tím tak, aby sme mohli tvoriť históriu a vyhrať Tour de France, čo je naším cieľom. Som hrdý na cestu, akou sme si prešli. Tá obsahuje aj historické Giro d’Italia 2018, ktoré štartovalo v Izraeli. To inšpirovalo mnoho mladých ľudí, aby začali športovať. Chcel by som dodať, že uznávam Chrisa Frooma nielen pre jeho úspechy na bicykli, ale aj pre jeho vystupovanie mimo neho. Chris bude veľkým vzorom pre tím. Ako sa hovorí po hebrejsky: ‚Baruch Haba‘ – vitaj.!

Sylvan Adams
zdroj: twitter.com/YallaIsraelSUN

Chris Frome:

„Veľmi sa teším z toho, že sa pridám do rodiny ISN. Teším sa na výzvy a na to, že budeme mať pred sebou výzvu pokračovať v úspechoch, ktoré som doteraz zažil. Dopad ISN na šport ako taký sa rapídne zvyšuje a som pripravený byť pri tom. Cítim, že môžeme dosiahnuť veľké veci.“

Tímový manažér Kjell Carlstrom:

„Veľký progres ISN z kontinentálneho tímu na World Tour tím iba v priebehu piatich rokov práve vstúpil do ďalej fázy. Chceli sme posilniť tím na rok 2021 vo viacerých smeroch, v neposlednom rade sa stať aj hráčom na Grand Tours. S obdivuhodným palmarès je Chris Froome perfektným lídrom pre náš cieľ stať sa favoritmi na Grand Tours, špeciálne Tour de France. Chrisova kariéra je výnimočná. Veríme, že má správnu morálku aj fyzické schopnosti vyhrať s nami viac Grand Tours.“

 

Zdroj: israelcyclingacademy.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár