Jakobsen bol svedkom pádu. Jazdci sa vyhli vážnym zraneniam

Fabio Jakobsen

zdroj: instagram.com/mariostiehl

Vo finále štvrtej etapy Okolo Turecka 2021 sa Fabio Jakobsen zastavil pri kraji cesty. Videl rozbitú bariéru a v nej Noaha Granigana (Wildlife Pro Cycling). Podišiel k nemu ho skontrolovať.

Našťastie, žiaden z jazdcov, ktorí skončili v nemocnici, nemali strašidelné následky ako Holanďan Jakobsen v prvej etape Okolo Poľska 2020. V samom závere stredajšej etapy sa dvesto metrov pred cieľom udial škaredý pád na strane cesty vo vysokej rýchlosti.

Najhoršie prv vyzeral Alexander Krieger (Alpecin-Fenix). Jeho tím však informoval, že Nemec nemá žiadne zlomeniny, iba početné odreniny a škrabance.

Noah Granigan (Wildlife Generation), Hijiri Oda (Nippo-Provence-PTS), Juan Jose Lobato (Euskadi – Euskatel) a Manuel Belletti (Eolo-Kometa) boli na mieste ošetrení záchrannou službou. Zároveň boli prevezení do nemocnice na pozorovania. Žiaden z nich nemá vážnejšie poranenia. Až pred piatou etapou sa ukáže, kto z nich nebude v pretekoch pokračovať.

Embed from Getty Images

Pád v strede balíku oddelil prvú časť pelotónu na približne 25 jazdcov. V šprinte bol najrýchlejší Mark Cavendish (:dqt:), ktorý vyhral už tretiu etapu v Turecku po sebe. Naposledy pritom vyhral ešte v roku 2018.

„Musel som jeho prácu dokončiť, som na neho hrdý. Určite pre neho bolo ťažké vidieť ďalší pád,“ povedal Cavendish o Jakobsenovi.

35-ročný Brit sa nezabudol poďakovať Jakobsenovi za jeho prácu. Holanďan pre neho potiahol pelotón v posledných štyroch kilometroch. Jakobsen zažíva návrat na súťažné cesty. Ešte v auguste minulého roka po náraze do bariér na Okolo Poľska bol udržiavaný v umelom spánku a zoznam jeho zranení bol veľmi dlhý. Po viacerých zlomeninách rebier, panvy, kostí na tvári sa prekvapivo rýchlo dostal nielen do bežného života, ale aj do pretekania.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár