John Degenkolb sa vracia do tímu, v ktorom bol najlepší

Prestupy
John Degenkolb

zdroj: A.S.O./Fabien Boukla

Nemecký cyklista John Degenkolb (:lts:) po konci sezóny urobí prestup do Team DSM. Vo svojom súčasnom tíme Lotto Soudal strávil dva roky.

V tíme DSM bol 32-ročný Degenkolb v rokoch 2012 až 2016, vtedy mal celok ešte názov Team Giant – Alpecin a Giant – Shimano. Vyhral s nimi monuemnty Miláno – San Remo a Paríž – Roubaix v jednej sezóne. Písal sa ešte rok 2014.

S tímom získal 36 víťazstiev a vracia sa. Podpísal zmluvu do konca roka 2023.

„S tímom som ostal v priateľskom kontakte. Ich vývoj počas rokov je úctyhodný. Tímu a ich postojom verí,“ povedal Degenkolb v tlačovej správe tímu. „Teším sa na znovuprijatie do kultúry, na zapojenie do šprintov a klasík a do skupiny, ktorá loví etapy na Grand Tours.“

Vo svojej najväčšej forme patril Degenkolb k najlepším pretekárom na svete. Posledné veľké víťazstvo získal pred troma rokmi v pamätnej etape Tour de France na kockách končiacich v Roubaix. V cieli ho premohli emócie – po dopravnej nehode v roku 2016 nebol sám sebou, pár mesiacov predtým mu zomrel dôležitý kamarát a výsledkovo upadal.

Vtedy prestúpil z Trek-Segafredo do Lotto Soudal, kde však vyhral iba jednu etapu – na Okolo Luxemburska 2020.

Nalini - procycling

Svoje skúsenosti by Degenkolb rád využil aj ako skúsený vodca tímu, ktorý patrí k najmladším vo World Tour. „Rád by som sa pričuil roly kapitána, a myslím si, že to je perfektné miesto na realizovanie.“

„Sme nadšení, že máme Johna späť. Predošlé roky sme si spolu užili. Niekto s jeho skúsenosťami je dôležitý do hektických chvíľ pretekov. Veríme, že bude vzorom pre mladých jazdcov na začiatku ich kariéry,“ spomína vedúci tréner tímu DSM Rudi Kemna.

Z Team DSM odchádzajú viacerí jazdci, ktorí podľa medializovaných informácií nie sú spokojní s nastavením pravidiel v tíme. Tak ako to za posledné roky urobili Michael Matthews, Marcel Kittel či Marc Hirschi. Na odchode sú talentovaní Ilan van Wilder, druhý muž Giro d’Italia Jai Hindley alebo Michael Storer, ktorý tímu priniesol na nedávnom Tour de l’Ain dve víťazstva z celkvých štyroch v sezóne.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár