Josef Černý prestupuje do Deceuninck – Quick Step

Josef Černý

zdroj: twitter.com/CyclingBoomer

Josef Černý si našiel nový tím. Ďalší rok bude jazdiť za belgický celok Deceuninck – Quick Step. 27-ročný Čech pred mesiacom získal životné víťazstvo, keď vyhral etapu na Giro d’Italia. 27-ročný časovkár odchádza z tímu CCC, ktorý nenašiel sponzora a vo World Tour končí.

V jednom z najlepších tímov sveta bude s krajanom Zdeňkom Štybarom (:dqt:).

„Som veľmi šťastný s možosťou pretekať s Wolfpackom [prezývka tímu, pozn. red.]. Bola to náročná sezóna pre každého a som šťastný z toho, že sa pridám do jedného z najlepších tímov sveta. Myslím, že sa môžem pridať do slávneho lead-out vláčiku [ktorý rozbieha šprinty, pozn. red.], v prípade potreby budem pracovať na čele pelotónu. Tiež som ukázal, že viem bojovať o vlastné úspechy, ak mám dobré nohy,“ uviedol Josef Černý v tlačovej správe tímu.

„Už tak máme dosť silný tím na ďalšiu sezónu, ale keď prišla príležitosť získať Josefa, nemohli sme ju premárniť. Je to silný a pracovitý jazdec, ktorý vie byť prínosom pre tím, ale vie byť konkurencieschopný, čo potvrdil pôsobivým etapovým víťazstvom na Giro d’Italia alebo celkovým poradám na týždenných etapákoch“ uviedol tímový šéf Patrick Lefevere.

Okrem rovinatej etapy na Gire vyhral Černý dvakrát majstrovstvá Česka v časovke a raz v cestných pretekoch. Tento rok vyhral aj časovku na Tour Poitou-Charentes a vo všetkých troch časovkách Gira bol v top 6.

V roku 2019 prestúpil do World Tour tímu CCC, kde bol pár rokov predtým v jeho prokontinentálnej verzii. Dovtedy pôsobil v úspešnom českom kontinentálnom tíme Elkov – Author. Po prvej účasti na Giro d’Italia nám „Pepa“ poskytol rozhovor. Prečítať si ho môžete tu.

Tím Deceuninck – Quick Step je hlavne excelentný historický klasikársky tím. Od roku 2013 má v každej sezóne najviac víťazstiev. Známy sa stal hlavne tým, že vie pripraviť svojim šprintérom najlepšiu pozíciu do koncoviek rovinatých etáp. To by podľa všetkého mala byť úloha aj Černého.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár