Josef Černý si splnil sen, bude jazdiť za World Tour tím

Prestupy
Josef Černý

zdroj: twitter.com/BMCProTeam

Český majster v časovke a aj v pretekoch s hromadným štartom Josef Černý sa dočkal a od budúceho roku bude súťažiť v najvyššej elitnej kategórii World Tour. 25-ročný rodák z Prahy sa upísal tímu BMC, ktorý od novej sezóny prevezme poľská spoločnosť CCC. Za svoju súčasnú kontinentálnu stajňu Elkov Author jazdil posledné dva roky. V poľskom tíme CCC jazdil v sezónach 2013 až 2016.

„Prestup do World Tour je pre mňa splnením sna. Je to však začiatok tvrdej práce, ktorú musím premeniť v dobré výsledky, aby som sa vo World Tour udržal,“ uviedol Černý v tlačovej správe.

„Určite by som sa chcel zúčastniť pretekov Grand Tour, ale láka ma aj Roubaix alebo Ardény, ktoré by mohli sedieť môjmu štýlu pretekania. Za to, že prestupujem do tohto tímu, patrí veľké poďakovanie celému tímu Elkov Author, ktorý mi dal pred dvomi rokmi príležitosť,“ dodal úradujúci český majster.

K prestupu sa vyjadril aj generálnyy manažér nového tímu, Jim Ochowicz:
„Sme nadšení, že v našom tíme privítame dvojnásobného českého šampióna. Na svoj vek má Josef cenné skúsenosti z pro-kontinetálnej scény a niekoľko dobrých výsledkov. Vrátane tohtoročného double, ktoré vybojoval v ťažkej konkurencii českých jazdcov, čo nebolo ľahké. Vlani taktiež vyhral Czech Cycling Tour. To ukazuje, čo od neho môžeme v budúcnosti čakať.“

Černý na českom šampionáte; zdroj:twitter.com/tomasmacek2

Novovzniknutá zostava bude mať jednoznačného lídra pre jarné klasiky, Belgičana Grega Van Avermaeta. Ten má na konte výhru z Paríž – Roubaix alebo z olympiády v Rio de Janiero.

Tím Elkov Author z Karlových Varov opäť otvoril dvere ďalšiemu závodníkovi do elitnej kategórie. Predtým to boli René Andrle, František Raboň a Leopold König.

„Za dva roky odjazdil mnoho skvelých závodov, urobil výborné výsledky a boli by sme veľmi radi, keby mohol za nás jazdiť aj naďalej. Nie je ale možné brániť niekomu v prestupe do najvyššej cyklistickej kategórie. Tento prestup sme očakávali a je to pre nás v podstate odmenou za našu prácu. Zároveň však verím, že to bude motivácia pre našich ďalších pretekárov, ktorí vidia, že nie je nereálne sa dostať z kontinentálneho tímu do najlepších svetových tímov,“ uviedol riaditeľ Elkov Author Vladimír Vávra.

Černý tak bude ďalším českým jazdcom v najvyššej lige. V nej sú v tejto sezóne Zdeněk Štybar, Petr Vakoč z Quick-Step Floors, Jan Hirt z tímu Astana, Leopold König z Bora – hansgrohe a Roman Kreuziger, ktorý svoj starý tím Mitchelton-Scott v budúcej sezóne vymení za celok Dimension Data.

Zdroj: irozhlas.cz

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár