Julian Alaphilippe pred dnešným Strade Bianche

Strade Bianche 2021
Alaphilippe

zdroj: twitter.com/Milano_Sanremo

Úradujúci majster sveta Julian Alaphilippe (:dqt:) ešte v dúhovom drese tento rok nevyhral. Najbližšie sa o to pokúsi už dnes na jedinej severskej klasike, ktorá sa jazdí v južnej Európe, Strade Bianche. V doterajšom priebehu sezóny Julian ukázal, že nohy a formu má naozaj dobrú, no stále chýba povestné 1 %, ktoré by mu pomohlo pretaviť výkon na zisk triumfu. O ten sa pokúšal v etape na Mont Ventoux na pretekoch Étoile de Besseges či minulý víkend na Omloop Het Nieuwsblad.

 

Julian Alaphilippe:

Od začiatku sezóny som ukázal dres. Ešte som nevyhral, ale som šťastný, že pretekám rovnakým spôsobom, akým som pretekal, keď som išiel pre tento dres. Očividne budem musieť trošku kalkulovať v niektorých pretekoch, ale nateraz ma pretekanie naozaj baví.

 

Podľa Francúza, ktorého prezývajú „Loulou“, sú jeho najväčšími vyzývateľmi na Strade Bianche Mathieu van der Poel (Alepcin-Fenix) a Wout van Aert (:tjb:), obaja jazdiaci vo veľkej forme. Neskôr dodal: „Sú to krásne preteky, ktoré perfektne sedia Mathieu van der Poelovi.“ No taktiež verí, že dnes sa šťastie usmeje na jeho stranu a bude to práve on, kto urobí víťazné gesto na lastúrovitom námestí v Siene. Zopakoval by tak víťazstvo z roku 2019. Tentoraz by to však bola šou v dúhovom drese majstra sveta.

Rozhodujúce v pretekoch bude nielen postrážiť si štart a únik, ale celý priebeh pretekov. „Potom na konci, sú to naozaj ťažké preteky. Je to o nohách, eh (povzdychol si). Z mojej strany som však šťastný, že môžem štartovať v sobotu s veľkou motiváciou. Máme silný tím, čiže musím byť chytrí v závere.“

 

Strade Bianche ako monument?

Julian Alaphilippe sa pred pretekmi taktiež nechal počuť, že prašné jednodňové preteky v Toskánsku si zaslúžia status monumentu. „Sú to naozaj nádherné preteky, vždy pôsobivé. Nie je to možno monument, ale zaslúži si byť.

 

Preteky Strade Bianche , ktoré vznikli takpovediac len prednedávnom, sú naozaj veľkým lákadlom pre fanúšikov, ktorí môžu vidieť pretekárov v jednom z najkrajších kútov sveta. Nie nadarmo sa raz Dante Alighieri vyjadril, že je radosť pozerať sa na toskánsky vidiek; mierne údolia, ktoré od seba oddeľujú malé stredoveké mestečká, postavené na nevýrazných pahorkoch v objatí vína a pokoja.

Obrázok
https://twitter.com/StradeBianche/status/1368094495091396610/photo/2

Inými slovami prebúdzajúca sa príroda, prašné (niekde blatisté) cesty, vinohrady, štíhle vysoké tuje a nadľudské výkony cyklistov. To všetko je Strade Bianche, ktoré má veľký potenciál jedného dňa stať sa prvým monumentom sezóny.

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár