Nokere Koerse 2021: Juraj Sagan a Erik Baška prvýkrát po covid-19

Juraj Sagan a Erik Baška Nokere Koerse 2021

zdroj: Ján Melicher

Nokere Koerse 2020 v Belgicku budú prvými pretekmi, na ktorých sa zúčastnia Juraj Sagan a Erik Baška z BORA – hansgrohe. Belgická jednorazovka sa koná v stredu 17. marca.

Potvrdil to tím BORA – hansrohe v oficiálnej nominácii na preteky. Obaja Slováci sa nakazili koronavírusom na sústredení na Gran Canaria, kde boli aj s Petrom Saganom. Strávili tam mesiac a pol. Oproti Petrovi mali o týždeň viac na regeneráciu, ktorá je po COVID-19 mimoriadne individuálna.

„Cítil som, akoby sa mi v závere tréningov už trochu ťažšie dýchalo, ale neprikladal som tomu nejaký veľký význam. Peťo s Jurajom však boli celkom fit, oni necítili žiadne zmeny. Najmä ja som stratil chuť a čuch, chalani tiež, ale miernejšie,“ povedal vo februári z karantény Erik Baška pre Denník Šport. „Je to nečakaná stopka pred začiatkom sezóny.“

BORA – hansgrohe má v zostave šprintérov Martina Laasa (BOH) a Matthewa Wallsa (BOH). Bude zaujímavé sledovať Erika Bašku (BOH) a jeho stav po koronavíruse. Na treťom Slovákovi v Bore Petrovi Saganovi sa to poznačilo negatívne. Na prebiehajúcich pretekoch Tirreno – Adriatico je mimo formy, aby bojoval o popredné umiestnenia.

Dva dni po Nokere Koerse sa odohrá veľmi podobná akcia s názvom Bredene Koksijde Classic.

Juraj Sagan a Erik Baška v zostave BORA – hansgrohe:

Nokere Koerse 2021

  • 17. marca 2021
  • Kategória Pro
  • 75. ročník
  • 193 kilometrov, 1000 výškových metrov
  • Štart: Deinze (Belgicko) o 12:33
  • Cieľ: Nokereberg o 17:11
  • Vysiela: Eurosport 1 alebo Eurosport Player od 14:45

Trasa Nokere Koerse 2021

Profil Nokere Koerse 2021
zdroj: nokerekoerse.be

Preteky sa trase 193 km prejdú okruhmi, kde sa nachádzajú stúpania s Tiegemberg (1 km o 4,1%) a Holstraat (1,5 km o 4,5%). Na polo-klasike sa prejde cez viaceré sektory s dlažobnými kockami. Záver sa nachádza na krátkom stúpaní s kockami Nokereberg. Väčšinou sa preteky končia hromadným dojazdom zriedeného pelotónu.

Naposledy sa tu išlo v roku 2019 a vyhral tu Cees Bol. Rok predtým si preteky privlastnil šprintér Fabio Jakobsen.

Favoriti Nokere Koerse

Jasper Philipsen z Alpecin-Fenix kombinuje klasikársku dušu s rýchlym čistokrvným špurtom. Belgičan je tak najväčím favoritom, aj keď v tomto roku sa mu po prestupe do Pro tímu neušlo žiadne víťazstvo.

Amaury Capiot (Arkéa-Samsic), Edward Theuns (:tfr:), Jake Stewart (FDJ), Jannik Steimle (:dqt:), Danny Van Poppel (:iwg:) sú šprintéri na súpiske.

Sep Vanmarcke (:isn:) sa drží v dobrej forme. Silná bude aj trojica mladíkov z INEOS Grenadiers Ethan Hayter, Jhonatan Narvaez a Owain Doull (:ins:).

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár