K Saganovi sa do tímu vracia Archbold. Pád ho vyradil z hry, teraz bude pomáhať pri šprintoch

Prestupy

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Novozélandský cyklista Shane Archbold (BOH) sa vrátil do zostavy Bora – hansgrohe. V tomto tíme pôsobil ešte v sezóne 2017. Po ťažkom páde musel na niekoľko rokov opustiť najvyššiu úroveň pretekania.

Po mesiacoch strávených v pro-kontinentálnom celku Aqua Blue Sport a kontinentálnom tíme EvoPro Racing sa 30-ročný Archbold vracia do tímu Bora – hansgrohe, ktorý pôsobí na najvyššej úrovni World Tour. Nemecký tím minulý týždeň opustil Peter Kennaugh, ktorý si berie kariérnu prestávku kvôli psychickým problémom. Kvôli tomu sa uvoľnilo miesto v zostave.

Tímový manažér Ralph Denk povedal:

„So Saganom, Bennettom a Ackermannom máme troch veľmi rýchlych mužov, no cítili sme, že potrebujeme zlepšiť rozbiehanie šprintu [lead-out] a niekoho, kto pripraví záver.

Shane bol súčasťou tímu v rokoch 2015 až 2017, máme dôveru v jeho schopnosti. Po jeho vážnom páde na Tour de France 2016 mal zdratovné problémy, ktoré mu bránili pretekať vo World Tour. Kvôli tomu sme s ním nepredĺžili kontrakt. 

Neskôr som ho upokojil, že ak by sa vyskytla šanca na jeho návrat, dal by som mu šancu. Teraz je opäť zdravý, motivovaný a pripravený čeliť tejto novej výzve.“

Počas Tour de France v roku 2016 jazdil za pro-kontinentálneho predchodcu súčasného tímu – Bora-Argon 18. V 17. etape spadol v rýchlosti 80 km/h a utrpel zlomeninu panvy. Ešte v tej istej sezóne sa vrátil, ale nedokázal nájsť správnu formu. V roku 2017 odjazdil len 16 dní a tím, ktorý vtedy prestúpil do World Tour, mu nedokázal priniesť reštart kariéry.

Reakcia Shanea Archbolda:

„Je to neskutočné! Som veľmi vďačný za túto príležitosť. World Tour bude jednoznačne výzvou, ale neexistuje lepší tím ako Bora – hansgrohe, v ktorom by som mal prijať túto úlohu. Máme spoločnú minulosť a taktiež tu mám mnoho kamarátov. Dúfam, že som pripravený ukázať každému, že si zaslúžim túto príležitosť.“

Hlavným poslaním jazdca bude pomáhať rýchlikom tímu v záveroch. Súvisieť to môže so skvelou formou Sama Bennetta (BOH), ktorý v tejto sezóne dokázal konkurovať viacerým svetovým šprintérom. Vo vypätých situáciách pred špurtmi príde takáto pomoc vhod aj Ackermannovi či Saganovi. O Slovákovi je však známe, že pozíciu v pelotóne si pred koncom hľadá najradšej sám.

Zdroj: bora-hansgrohe.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár