Kedy mal Peter Sagan naposledy štandardný tímový dres?

zdroj: twitter.com/cyclingweekly

Peter Sagan (BOH) si minulý víkend zaistil výhru v národnom šampionáte. Získal tým privilégium nosiť slovenský dres na ďalšiu sezónu. Predĺži si tak zaujímavú sériu, počas ktorej nebol v klasickom tímovom drese. Trojnásobného majstra sveta sme naposledy mohli vidieť v štandardných farbách ešte v roku 2011. Bolo to na pretekoch Okolo Švajčiarska. Sagan vtedy jazdil za taliansky tím Liquigas-Cannondale. Do štatistiky sa nepočítajú individuálne a tímové časovky.

V obľúbenom Švajčiarsku vtedy vyhral dve etapy. Od 13.6.2011 nosil dres pre lídra bodovacej súťaže. O niekoľko týždňov Sagan ovládol svoje prvé majstrovstvá Slovenska a následne vyhrával až do roku 2015. V rokoch 2016 a 2017 vyhral šampionát jeho brat Juraj (BOH). V rokoch 2015, 2016 a 2017 vyhral Peter boj o dúhový dres a ten slovenský tak mohol nosiť starší z úspešnej dvojice. Tento rok sa Peter rozhodol zaútočiť a získať tak po šiesty raz dres pre majstra Slovenska. Má tak istotu, že ani na ďalší rok nebude mať na sebe klasický tímový dres Bora-hansgrohe. Kvôli vrchárskemu profilu svetového šampionátu v Innsbrucku je nepravdepodobné, že by dúhový dres Peter obhájil.

Na internete sa objavil vtipný príspevok, na ktorom je fotografia z absolútneho začiatku Saganovej kariéry. Vraj vtedy mal na sebe tímový dres posledný raz.

Zdroj: cyclingweekly.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár