Klasikár s epickým triumfom Tiesj Benoot oblečie dres Sunwebu

Prestupy
Tiesj Benoot na Strade Bianche

zdroj: twitter.com/CyclingTodayEn

Belgičan Tiesj Benoot (:lts:) bude od novej sezóny pôsobiť v tíme Sunweb. Prestup oficiálne potvrdil samotný nemecký tím. 25-ročný jazdec by v zostave mal ostať do konca roku 2021.

Benoot sa v predošlom tíme Lotto Soudal profiloval do viacerých smerov, no najviac je spájaný s jarnými klasikami. V prvej profesionálnej sezóne 2015 sa mu podarilo parádne piate miesto na monumente Okolo Flámska alebo štvrté priečka na jesennej klasike Paris – Tours. V tíme, v ktorom bol tréningovým jazdcom, neskôr viaceré roky pokračoval aj na seniorskej úrovni. V rokoch 2016  alebo 2017 získaval umiestnenia v top-10 na klasikách Omloop Het Nieuwsblad, E3 Harelbeke, Kuurne – Brusel – Kuurne, Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen alebo Brabantský šíp. Ide o veľké rozpätie klasík, ktoré kombinuje kocky aj kopce.

Dieru do sveta urobil vlani, keď v pamätnej edícii Strade Bianche vyhral v ťažkom upršanom počasí jedny z najváženejších pretekov roku. Epické víťazstvo dosiahol veľmi silnou sólovou jazdou, keď sa dotiahol a následne predbehol Bardeta a Van Aerta. V Taliansku neskôr získal štvrté miesto na etapáku Tirreno-Adriatico a naznačil, že aj tie by mu mohli ísť.

Tento rok skončil v top-10 na Strade Bianche, Dwars door Vlaanderen ukončil v prvej skupinke, na Ronde taktiež patril k najlepším. Prekvapivo ukázal aj dobré vrchárske nohy na Okolo Švajčiarska. Po alpských etapách a časovke bral slušné štvrté miesto. Na Tour de France síce nežiaril, no v deviatej etape bol hlavným strojcom úniku a skončil v nej na druhom mieste. Na konte tak má stále iba jedno profesionálne víťazstvo. To dosiahol najmä kvôli tomu, že nemá najlepší šprint a na triumf tak potrebuje sólový pokus. Ako aj Benoot spomenul, stále nevie, na aký typ pretekov sa bude špecializovať. Klasikársky a tempársky potenciál by však bola škoda zahodiť, na tom určite v Sunwebe myslia.

Tiesj Benoot

„Hľadal som tím s profesionálnym a vedeckým prístupom, kde budem môcť spraviť ďalšie kroky v mojej kariére. Preto som sa rozhodol pre Team Sunweb. Teším sa na pridanie sa ku klasikárom v tíme. Verím, že dosiahneme veľké úspechy v nasledujúcich rokoch. Mojím najväčším cieľom je vyvíjať sa ako jazdec a pretaviť to aj vo výsledkoch.“

Tréner tímu Sunweb Marc Reef: 

„Z príchodu Tiesja sme šťastní a môžeme tak pokračovať v jeho ceste stať sa najlepším možným jazdcom. Tiesj je niekto, koho sme dlhšie sledovali a kontaktovali sme ho. Od začiatku kariéry ukazoval, že je vpredu na flámskych klasikách a v niektorých bol blízko k víťazstvu. Taktiež ukázal svoju všestrannosť na Tirrene, Critérium du Dauphiné alebo Okolo Švajčiarska. Taktiež pridá silu k našej klasikárskej sekcii, kde bude pri Michaelovi Matthewsovi a Soren Kragh Andersenovi. Chceme dosiahnuť nejaké top výsledky v náročných etapákoch použitím jeho všestrannej sily.“

Zdroj: teamsunweb.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár