V Koksijde zvíťazil Iserbyt, prvých deväť žien z Holandska

Cyklokros
eli iserbyt

zdroj: twitter.com/PS_BG_CT

Siedme kolo cyklokrosového svetového pohára v Koksijde ovládol Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Belgičan získal náskok v predposlednom kole a nedal súperom šancu. Ženám znova dominovalo Holandsko, až prvých deväť priečok patrilo cyklokrosárkam z tejto krajiny. Najlepšou bola Annemarie Worst (777).

Trasa

Štart

Priebeh pretekov v Koksijde

Do pretekov už ako obvykle najlepšie odštartoval Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal). Na začiatku druhého kola sa do čela predral európsky šampión Lars Van der Haar (Baloise Trek Lions), jeho tempo udržali len spomínaný Iserbyt, Hermans (Tormans Cyclo Cross Team) a Toon Aerts (Baloise Trek Lions). Vo štvrtom kole začal útočiť posledný menovaný a narobil súperom problémy. Odskákal to Van der Haar, ktorý razom stratil 10 sekúnd.

Dotout- procycling

Holanďan sa však nevzdával a v úsekoch, kde sa muselo z bicykla sťahoval manko. V piatom kole začalo poprchávať a to využil Eli Iserbyt. Vedúci muž poradia v ťažkých úsekoch zvyšoval tempo. V kontakte ostal iba Aerts a vyzeralo to na súboj belgickej dvojice až do cieľa. Vietor a dážď naďalej bičoval jazdcov, no ostávali už len dve kolá. Situácia sa nezmenila ani v šiestom kole. Toon Aerts stále naháňal Iserbyta.



Za vedúcou dvojicou bol s menším odstupom Quinten Hermans, ktorý sa však nevzdával. Belgičan sa napokon docvakol, s ním i Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal). Do boja o prvenstvo sa tak znova zapojila štvorica jazdcov. Iserbyt však v pravú chvíľu zabral a vypracoval si drobný náskok. Do posledného kola vstupoval s ôsmimi sekundami k dobru. Belgičan náskok napokon udržal a potvrdil si postavenie v celkovom poradí. Druhý skončil Laurens Sweeck, tretí Toon Aerts.

Pódium – muži

Pódium – ženy

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár