Kto je Marc Hirschi?

marc hirschi

zdroj: twitter.com/Cyclingnewsfeed

Dnes si predstavíme jazdca, ktorý sa včera ukázal v skvelom svetle. Marc Hirschi (:sun:) je prirovnávaný ku Kyliánovi Mbappému. Takto sa o ňom vyjadrila legenda Fabian Cancellara. O tomto mladíkovi sa veľa v televízii nehovorilo, no poriadne potrápil Juliana Alaphilippa (:dqt:) a takmer zaknihoval svoje najväčšie víťazstvo v kariére. 22-ročný Švajčiar zachytil atak Francúza v stúpaní a len o centimetre prehral záverečný šprint dvojice. Adam Yates (:mts:) sa včerajšej koncovke len prizeral.

Druhé miesto a biely dres

„Každý čakal, že Alaphilippe zaútočí. Bol som perfektne pripravený a nalepený na jeho kolese. Snažil som sa využiť slipstream, skoro som odpadol, no dal som to s ním až na vrchol. V závere som to mal urobiť lepšie. Mal som na to, no som trošku sklamaný, nechal som mu priveľa miesta. Mohol som byť v žltom, no taký je život. Napriek tomu som s druhým miestom a bielym dresom spokojný.“

Mbappé cyklistiky

Švajčiar sa stal profesionálom minulý rok v tíme Sunweb. Ako prvý muž na svete vyhral európske i svetové majstrovstvá kategórie do 23 rokov v jednom roku. I keď nie je pod drobnohľadom ako mladší Remco Evenepoel (:dqt:), no svoje kvality má a Sunweb to dobre vie. Hirschi sa k cyklistike dostal v 11 rokoch a vzorom mu bol Fabian Cancellara. Ten o ňom povedal:

„Má obrovský potenciál. Môže sa stať Kyliánom Mbappém v cyklistike. Marc má talent a veľkú chuť sa zlepšovať.“

Marc Hirschi začínal ako jazdec na horskom bicykli, neskôr sa začal venovať cykloklorosu a cestnej cyklisitke. Dokonca získal zlato ako junior v dráhovej cyklistike. Na tu však už nebol priestor, keď podpísal zmluvu s BMC development tímom. Jeho tímovými kolegami boli jazdci ako Pavel Sivakov (:ins:) a Jasper Philipsen (:uae:). Tento tím však čoskoro zanikol a Švajčiar sa musel obzerať po inom tíme. Netrvalo dlho a Sunweb development team prišiel s ponukou. Tá bola ihneď akceptovaná. Od sezóny 2019 je v profesionálnom tíme Sunweb.

 

Zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár