Kuurne – Brusel – Kuurne: Fantázia, Sagan ovládol prvú klasiku v nových farbách

Kuurne-Brussel-Kuurne

zdroj: twitter.com/UCI_cycling

Cyklistický kolotoč dnes pokračoval ďalším podnikom. Na programe dňa bola druhá jarná klasika Kuurne – Brusel – Kuurne. Táto klasika nepatrí do eltinej kategórie World Tour, no teší sa veľkej obľube. Na jazdcov čakalo niečo málo vyše 200 kilometrov a čakali sme ako sa s tým popasuje Peter Sagan (BOH). Vo včerajších pretekoch stratil veľa síl, pretože bol neustále na čele. Zlomový dnes bol Oude Kwaremont, kde sa vyprofilovala záverečná silná skupina v zložení Sagan, Stuyven, Trentin, Rowe a Benoot. Náš reprezentant sa utrhol Avermaetovi, čo bol jeden z kľúčov k dnešnému triumfu.



Famózny šprint

Pätica jazdcov v cieľovej rovinke taktizovala a pelotón sa neúprosne blížil. 300 metrov pred cieľovou páskou však zobral osud do vlastných rúk Peter Sagan (BOH) a nedal konkurencii ani tú najmenšiu šancu. Druhý do cieľa dorazil domáci Jasper Stuyven (:lts:). Bronz berie Luke Rowe (:sky:).

Saganove slová vďaky

„90. víťazstvo v mojej pro-kariére na Kuurne-Brussel-Kuurne. Chcel by som poďakovať mojim tímovým kolegom z Bora-hansgrohe, ktorí odviedli naozaj tvrdú prácu. Celý tím pre mňa pracoval a som veľmi šťastný z prvého víťazstva sezóny!“

Záver:

Výsledky:

1.Peter Sagan (Svk)BOH
2.Jasper Stuyven (Bel):tfr:
3.Luke Rowe (Gbr):sky:
4.Tiesj Benoot (Bel):lts:
5.Matteo Trentin (Ita):qst:
6.Arnaud Démare (Fra)FDJ
7.Greg Van Avermaet (Bel):alm:
8.Lawrence Naesen (Bel)WB Veranclassic Aqua Protect
9.Zdeněk Štybar (Cze):qst:
10.Baptiste Planckaert (Bel):kat:




zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár