Liège – Bastogne – Liège preview: Potvrdí Valverde formu?

Deň po 35. narodeninách bude štartovať veterán Alejandro Valverde (MOV) na pretekoch Liège – Bastogne – Liège. S jeho súčasnou formou bude favoritom číslo jedna, no s favoritom číslo jedna má skúsenosti Philippe Gilbert (BMC), ktorý túto rolu nepotvrdil na Ardénskej klasike Amstel Gold Race. Tam mu vypálil rybník Poliak Michal Kwiatkowski (EQS).

Avšak dve víťazstvá na „Valónskom šípe“ (La Fléche Wallone) za posledné dva roky a dve pódiové umiestnenia v posledných dvoch ročníkoch Liège – Bastogne – Liège hovoria jasnou rečou. Víťazstvá v rokoch 2006 a 2008 robia z Valverdeho oprávnene favorita, ktorý musí pomýšľať iba na prvenstvo.

Španiel to však nebude mať ľahké podobne ako Gilbert na Amstel Gold Race. Jeho súperi sa pripravili výborne na krtický moment preteku a to na stúpanie na Cauberg. Valverdemu bude určite nejeden pretekár dýchať na chrbát. Zvládne ale záverečné kilometre bravúrne ako stúpanie na Mur de Huy v stredu alebo mu bude nepríjemná prílišná pozornosť?

Liège – Bastogne – Liège má vo svojom profile dostatok stúpaní a to dáva šancu i ostatním jazdcom. To môže znamenať o mnoho viacej práce pre spomínaného favorita. Za normálych okolností je súper číslo jedna Philippe Gilbert, ale ten utrpel na poslednom preteku škaredý pád. Otáznik visí i nad ďalšim víťazom z minulosti. Dan Martin (TCG) mal taktiež nepekný pád v stredu tesne pred Mur de Huy.

Rátať treba určite s Vincenzom Nibalim (AST), ktorý naznačil potenciál na posledných pretekoch. Takisto tu je aj Poliak Kwiatkowski, ktorý je aktuálnym majstrom sveta a nosí pruhovaný dres. V neposlednom rade musíme počítať i s Joaquinom Rodriguezom (KAT).

profil preteku:

Untitled

 

Dnešné preteky môžete sledovať na živo na stanici Eurosport.

 

zdroj: cyclingnews.com

 

 

 

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár