Liège – Bastogne – Liège vyhral starý známy Valverde

zdroj: https://twitter.com/movistar_team

Alejandro Valverde (MOV) zvíťazil na Ardénskej klasike Liège – Bastogne – Liège, keď sa do bodky naplnil predpokladaný scenár. Súperi sa márne snažili odpútať od Španiela a ten im vypálil rybník v záverečnom stúpaní na Ans. Druhý dorazil do cieľa mladík Julian Alaphilippe (EQS) a tretí Joaquim Rodriguez (KAT).

Španielský matador vyzeral počas celého preteku, že má taktovku pretekov plne pod kontrolou. Dokonca bol jeden z najaktívnejších na stúpaní na Côte de Saint-Nicolas. S veľkým prehľadom odolal útokom Nibaliho z Astany a Kwiatkovského (EQS).

Tím Katusha mal azda najväčšie šance, keď tesne pred koncom zaútočil Dani Moreno. Alejandro Valverde však vyštartoval včas a nezmenil to ani Joaquim Rodriguez, ktorý sa doslova prilepil na zadné koleso Španiela. Rodák z Las Lumberas, prezývaný „Balaverde“ zvíťazil o jednu dĺžku bicykla a zaknihoval tak druhý triumf za posledné štyri dni.

“Je to niečo neuveriteľné. V závere to nebolo jednoduché, keď som videl vyštartovať Morena, ale musel som zariskovať a dobehnúť ho. Musel som to skúsiť, i keď som vedel, že môžem prísť o sily do záveru. Našťastie to vyšlo,”

dodáva Valverde.

Celkové poradnie:

1.Alejandro ValverdeMOV6:14:20
2.Julian AlaphilippeEQS
3.Joaquim RodriguezKAT
4.Rui CostaLAM
5.Roman KreuzigerTCS
6.Romain Bardet ALM
7.Sergio Luis HenaoSKY
8.Domenico PozzovivoALM
9.Jakob FuglsangAST
10.Daniel Moreno FernandezKAT
11.Louis MeintjesMTN – Qhubeka00:00:10
12.Lars Petter NordhaugSKY
13.Vincenzo NibaliAST00:00:24
14.Pieter WeeningOGE
15.Giampaolo CarusoKAT
16.Enrico GasparottoWanty – Groupe Gobert
17.Julien SimonCofidis, Solutions Credits 00:00:32
18.Robert KiserlovskiTCS 00:00:44
19.Vasil KiryienkaSKY00:00:52
20.Tony GallopinLTS 00:00:58
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár