Lutsenko ovládol Serenissima Gravel race

Alexey Lutsenko

zdroj: facebook.com/serenissimagravel

Alexey Lutsenko (AST) ovládol prvý podnik Serenissima Gravel race, ktoré sú súčasťou Dreamland series. Tento experiment prišiel z dielne Filippa Pozzata. Druhý skončil ďalší profesionálny jazdec Riccardo Minali (:iwg:), tretí bol Nathan Haas (COF).

Na jazdcov bolo nachystaných 132 kilometrov. Štart bol v Lido di Jesolo, cieľ v Piazzola sul Brenta. Na štarte sa objavilo až 34 profesionálnych jazdcov.

Profil

Zdroj: serenissimagravel.com/the-ride

Priebeh

Od začiatku sa jazdilo intenzívne a rýchlo sa oddelila 34-členná skupina. Následne sa zrýchľovalo a tempo ustálo iba 15 jazdcov. 40 kilometrov pred cieľom mali v tejto skupine prevahu Astana a Intermarché-Wanty Gobert. Kazašský celok začal svoje útoky Samuele Battisellom (AST), následne pokračoval Alexey Lutsenko (AST). Čoskoro sa ocitol sám na čele a pokračoval do cieľa. Bez doprovodných áut a vysielačiek upaľoval čo to dalo. Pásku preťal ako prvý a radoval sa z prvého gravelového prvenstva v kariére.

Alexey Lutsenko (AST)

„Je to moja prvá skúsenosť s gravelom v kariére. V budúcnosti to určite môžeme mať i vo World Tour pretekoch. Jazdco ako Van der Poel či Van Aert by určite mali záujem. Bolo to zvláštne, bez áut, bez vysielačiek. Nemôžete zastaviť a dať si gel či vodu. Mali sme na trati pomocníkov, no bolo zaujímavé. Keď idete sólo, tak vás doprevádza auto a riaditeľ dáva pokyny. Tentokrát tu bolo ticho. Som rád, že som zvíťazil, bola to náročná výzva.“

Výsledky Serenissima Gravel race

1Alexey Lutsenko (Kaz) Astana-Premier Tech3:24:14
2Riccardo Minali (Ita) Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux0:00:42
3Nathan Haas (Aus) Cofidis
4Davide Martinelli (Ita) Astana-Premier Tech
5Kevin Van Melsen (Bel) Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux
6Simone Bevilacqua (Ita) Vini Zabu‘ Brado KTM
7Luca Braidot (Ita)0:00:46
8Daniele Braidot (Ita)0:00:49
9Samuele Battistella (Ita) Astana-Premier Tech0:00:56
10Taco van der Hoorn (Ned) Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux0:00:58
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár