Magické stúpanie Alpe d’Huez na ďalšej Tour

Tour de France 2018

zdroj: twitter.com/cyclist

Trasa 105. ročníka najznámejších cyklistických pretekov, Tour de France, má byť ohlásená 17. októbra. Spoľahlivé zdroje zo zákulisia však už poznajú niektoré etapy. Francúzske lokálne noviny Le Dauphiné Libéré, ktoré pokrývajú región Rhône-Alpes priniesli informácie o troch alpských etapách na budúcoročnej „starej dáme“.

Jedna z etáp bude z mesta Annecy do Le Grand Bornard, ktoré je známe ako lyžiarske stredisko. Nasleduje etapa z Albertville (mesto hostilo zimnú olympiádu v roku 1992) do La Rosière. Tretia z alpských etáp by mala byť z Bourg-Saint-Maurice. Dojazd je naplánovaný na vrchole Alpe d’Huez. Toto stúpanie sa prvýkrát objavilo v kalendári Tour de France v roku 1952. V trase Le Tour sa objavilo 29-krát.

Čo sa však potvrdilo, je fakt, že Grand Départ bude v severovýchodnom Francúzsku. Región Vendée bude hostiť prvé dve etapy s hromadným štartom a jednu tímovú časovku. Štvrtá etapa bude štartovať v mestečku La Baule. Tu však zdroje nepokračujú. Predpokladá sa, že trasa pôjde ďalej na západ až ku Roubaix. Práve táto destinácia sa spája s koncovkou deviatej etapy. Zaujímavé bude využitie niekoľkých úsekov dlažobných kociek zo známej klasiky Paríž – Roubaix. Naposledy sme na Tour mohli vidieť pavé v roku 2014, kde výbornú robotu odviedol tím Astana.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár