Majstrovstvá Európy: Hvideberg zlatý v U23, Čech Řepa tretí

zdroj: twitter.com/Landevei

Majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike dnes pokračovali pretekmi s hromadným štartom v kategórii do 23 rokov. Išlo sa na trati dlhej 136,k km. V neskorších fázach pretekov začalo pršať.

Profil okruhu v Plouay:

Majstrovstvá Euópy v cestnej cyklistike Plouay cestné preteky profil
zdroj: uec.ch

Skoré útoky boli neutralizované a čakalo sa na víťazstvo jedného z členov hlavnej skupiny. V polovici závodu sa oddelila skupina Marijn van den Berg (Holandsko), Jakobom Gessner (Nemecko) a Vojtěch Řepa (Česká republika). Vypracovali si minútový náskok. Za nimi sa veľmi nespolupracovalo, protitútoky sa však napriek tomu úspešne pokrývali. Pre trojicu lídrov sa náskok len zvyšoval.

Neskôr sa z pelotónu oddelilo 18 pretekárov, z nich následne úspešne útočili Anthon Charmig (Dánsko), Valentin Ferron (Francúzsko), Andreas Kron (Nórsko), Ethan Vernon (Veľká Británia) a Jonas Hvideberg (Nór). Osmička pokračovala do posledných 10 km pretekov. K nim sa približoval veľký pelotón, ale Hvidberg, Charming a Řepa dokázali využiť zlé načasovanie tímov za nimi.

Vo finále predviedol silný záverečný špurt Hvidberg a vyhral preteky pred Charmingom. Silu na šprint nenašiel 20-ročný Řepa, ale po dlhom útoku v v poslednej stovke kilometrov získal skvelý bronz. Po zlate v časovke juniorov od Vacka sa postaral o druhú medailu pre Česko zo šampionátu.

Hvidberg vo veku 21 potvrdil nórsku dominanciu v kategórii U23. Ešte posledný víkend len o centimetre prehral národné majstrovstvá v kategórii Elite. Jeho kolega z Pro tímu Uno-X Pro Cycling Team Andreas Leknessund vyhral časovku v U23.

Zo Slovákov skončil najlepšie Lukáš Kubiš na 25. mieste. Martin Vlčák bol 61., Samuel Oros 95. Michalička, Liška ani Foltán preteky nedokončili.

Výsledky cestných pretekov U23 na ME 2020:

1.Jonas Iversby HvidebergNórsko3:11:17
2.Anthon CharmigDánsko
3.Vojtech RepaČeská republika00:02
4.Markus PajurEstónsko00:04
5.Olav KooijHolandsko
6.Jason TessonFrancúzsko
7.Jordi MeeusBelgicko
8.Colin HeiderscheidLuxembursko
9.Miguel SalgueiroPortugalsko
10.Michele GazzoliTaliansko
  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár