Marc Hirschi bol prepustený tímom DSM, lebo mu neverili

Marc Hirschi

zdroj: ©A.S.O./Thomas Maheux

Mark Hirschi (:uae:) ešte pózoval v novom drese Team DSM, aby o pár dní ohlásil nečakaný prestup do UAE Team Emirates.

Nečakaný?

Medzi tímom, ktorý ešte v minulej sezóne pretekal ako Team Sunweb, a najväčším objavom roka 2020 to vrelo už niekoľko mesiacov. Pokusy o vysvetlenia prichádzali od rôznych magazínov. Bulvár Blick prišiel s informáciou, že Hirschi dostával nováčikovský plat a prestupom do Spojených arabských emirátov si mal polepšiť na milión eur ročne. Francúzske médiá podali vysvetlenie také, že Švajčiar nebol po víťazstvách na Tour de France a Valónskom šípe dostatočne morálne cenený.

S najnovším vysvetlením prišiel skúsený cyklistický novinár Thijs Zonneveld z holandského AD. Ten to poskladal z viacerých overených osobných zdrojov.

Rozchod inicioval samotný tím, lebo neveril Hirschimu. Najväčší klasikársky talent bol videný ako rizikový pre reputáciu tímu a pre sponzorov. Údajne neposkytol tímovému vedeniu určité informácie aj napriek tomu, že sa ho na isté odpovede vyslovene pýtali.

Team DSM je známy svojou prísnou atmosférou. Jazdci dostávajú „domáce úlohy“. Musia sa naučiť naspamäť trasy pretekov, rôzne zákruty vo finále a potom sú z toho skúšaní. Z tímu odišli za posledné roky viacerí jazdci, s tvrdou atmosférou nebol spokojný napríklad Michael Matthews. Na druhej strane ide o jeden z najtransparantejších členov World Tour. Team DSM je v programe pre čistú cyklistiku, ktorá bojuje proti dopingu a nie všetky tímy sú členmi tohto projektu.

Jeho kontrakt s holandským tímom mal vypršať na konci roku 2021. Mal už niečo dohodnuté a nepovedal im? Odpoveď sa pravdepodobne nedozvieme. Čo Hirschi urobil, alebo neurobil, nie je známe.

Po vyjasnení si vzťahov sa do práce pustili blízki ľudia švajčiarskeho jazdca. Na prestupe do UAE mal nemalú zásluhu jeho agent – legendárny Švajčiar Fabian Cancellara. Ten sa rozhodol, že bližšie informácie neposkytne.

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár