Marcel Kittel opúšťa Quick – Step

zdroj: twitter.com/marcelkittel

Marcel Kittel opúšťa tím Quick – Step Floors. Od budúcej sezóny bude obliekať farby stajne Katusha – Alpecin. Spomínaný tím sa s Nemcom dohodol na dvojročnej zmluve. Rodák z Arnstadtu spojí sily s nemeckou značkou Alpecin. Tá sponzorovala tím Giant – Alpecin, kde Kittel pôsobil v minulosti.

Kolotoč zmien

Prestupy šprintérov odštartoval Alexander Kristoff, ktorý sa upísal tímu UAE Team Emirates a Katusha tak prišla o svoje šprintérske eso. Angažovanie Kittela bolo na spadnutie už dlhšiu dobu. V belgickej stajni mu rástla konkurencia v podobe Fernanda Gavíriu a tím sa špecializoval viacmenej na klasiky, kde Nemec veľmi nezapadal. Iba dve hodiny po oficiálnom odchode víťaza 5 etáp na tohtoročnej Tour de France prišla správa o angažovaní Eliu Vivianiho z tímu SKY. Ten sa Belgičanom upísal na 2 roky a zalepí tak dieru po Kittelovi.  

Marcel Kittel pre oficiálne stránky Katushe povedal:

„Veľmi sa teším. Je to nová výzva a nová inšpirácia. Myslím, že všetko potrebné v tomto tíme je. Videl som, že šprintérsky vlak Katushe je dobrý a tak záver bude na mne. Tím prešiel veľkými zmenami. Sledoval som ich pozorne a pozdávalo sa mi to. Som štastný, že môžem byť súčasťou tohto napredovania.“

 

zdroj: cyclingnews.com

  

Mohlo by vás zaujímať

Pridaj komentár